21.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Πήρε Όσκαρ και ο Κόμπι! (vid+pics)

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές στο «Dolby Theatre», καθώς κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Dear Basketaball».

Ο παλαίμαχος γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς, που αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, συνεχίζει να γράφει ιστορία αλλά εκτός παρκέ. Στα 39 του, μόλις δύο χρόνια μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο καθώς η ταινία του προτιμήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αντί των «Garden Party» (Βίκτορ Κλερ και Γκάμπριελ Γκραπερόν), «Lou» (Ντέιβ Μάλινς και Ντέινα Μάρεϊ), «Negative Space» (Μαξ Πόρτερ και Ρου Κουβαχάτα) και «Revolting Rhymes» (Γιάκομπ Σου και Γιαν Λαχάουερ).

«Ως παίκτες του μπάσκετ υποτίθεται ότι θα πρέπει να το... βουλώνουμε και να ντιμπλάρουμε. Ωστόσο, είμαι πολύ χαρούμενος που κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία για αυτή την τρομερή τιμή, τους συντελεστές της ταινίας και φυσικά τη γυναίκα και τις κόρες μου που αποτελούν την έμπνευσή μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο «Black Mamba», ο οποίος πριν από την τελετή δήλωσε: «Πάντα μου έλεγαν ότι οι παίκτες του μπάσκετ ξέρουν μόνο να παίζουν μπάσκετ. Μη σκέφτεσαι τα οικονομικά. Τι θες να κάνεις όταν αποσυρθείς; Λοιπόν, εγώ θέλω να λέω ιστορίες. Θέλω να τις βλέπουν οι άνθρωποι και να λένε ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο πέρα από το να ντριμπλάρω και να σουτάρω».

https://www.youtube.com/watch?v=aFNZrQpD1J8

«Βροχή» τα συγχαρητήρια για τον Κόμπι Μπράιαντ, μεταξύ άλλων από τους Μάτζικ Τζόνσον, Σακίλ Ο’ Νιλ, Ντουέιν Ουέιντ και Λεμπρόν Τζέιμς.

Δείτε, παρακάτω, την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Dear Basketaball» με τη φωνή του Κόμπι Μπράιαντ. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος, σκηνοθέτης ήταν ο Γκλεν Κιν και παραγωγός η Τζένι Ριμ. Τη μουσική συνέθεσε ο Τζον Ουίλιαμς.

https://www.youtube.com/watch?v=0sRxz5GF3Yo



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ