19.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πήρε το πάνω χέρι με ελληνική «σφραγίδα» (vid)

Μπορεί ο Νεμάνια Νέντοβιτς να έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά οδηγοί στο τέλος για τον Παναθηναϊκό ήταν η αποτελεσματικότητα των Ντίνου Μήτογλου-Γιώργου Παπαγιάννη, καθώς και η ενέργεια παικτών, όπως ο Κασελάκης και ο Μποχωρίδης, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να νικήσουν στο ντέρμπι με 80-75 επί της ΑΕΚ και να πάρουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά στην Basket League.

Ο Νέντοβιτς «βομβάρδιζε» από μακριά κι έδωσε, έτσι, ένα πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, που έφτασε και στους επτά πόντους στο πρώτο τετράλεπτο (13-6). Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ επιχείρησε με δύο τρόπους να αντιδράσει, με τον Λάνγκφορντ να παίρνει προσωπικές προσπάθειες και την μπάλα να δίνεται χαμηλά στον Μορέιρα, ισορροπώντας έτσι σχεδόν το παιχνίδι (19-18 στο 8'). Ο Παπαγιάννης, όμως, είχε τις απαντήσεις απέναντι στον ψηλό της Ένωσης και αυτό είχε επιρροή στο σκορ, που έδειχνε κυρίαρχους τους «πράσινους» (24-18).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ διαφορετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, «χτυπώντας» αλύπητα στις αδυναμίες του Όγκαστ και φτάνοντας σε σερί 0-11, που τους έδωσε τον έλεγχο (24-29 στο 13'). Η επιστροφή Νέντοβιτς και Παπαγιάννη ήταν εσπευσμένη για τον Χαραλαμπίδη και γρήγορα η διαφορά φάνηκε, με την πίεση παράλληλα σε σχεδόν όλο το γήπεδο να φέρνει σύντομα εκ νέου το προβάδισμα (35-34 στο 17'). Ο Μπέντιλ, παράλληλα, ήταν θετικός και ο Κασελάκης έδινε ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ, με συνέπεια το τέλος της περιόδου να βρει τους δύο αντιπάλους στην ίδια κατάσταση με εκείνη, όπου βρίσκονταν δέκα λεπτά νωρίτερα (43-37).

Μια... ραψωδία τριπόντων άρχισε να γράφεται στην τρίτη περίοδο, που πρόσφερε αρκετό θέαμα και για τις δύο πλευρές, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου σταδιακά να μειώνουν την απόσταση, με τον πάντοτε επικίνδυνο Μορέιρα να τους βοηθά να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με 27 λεπτά να έχουν περάσει (57-58). Σε εκείνο το σημείο, ορισμένοι αναπληρωματικοί του Παναθηναϊκού πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, με την αλλαγή στην απόδοση του Μακ να είναι αισθητή και στο παιχνίδι της ομάδας και μια ασίστ του στον Παπαγιάννη να κλείνει θετικά το δεκάλεπτο (67-62).

Στο επόμενο διάστημα οι δύο άμυνες έγιναν πιο σκληρές και αυτή την φορά υπήρξε θέαμα από αυτές, με αρκετά κλεψίματα και τάπες να αφήνουν το στίγμα για το τι θα συνέβαινε προς το τέλος. Οι Έλληνες του Παναθηναϊκού, όμως, έδειξαν το δρόμο και οι Μήτογλου-Παπαγιάννης κυριάρχησαν για να έρθει ένα σαφές προβάδισμα στο τετράλεπτο για τη λήξη (78-67). Ο Γκίκας, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τον ίδιο ηγέτη η αντίδραση ήρθε για την ΑΕΚ, μειώνοντας στους πέντε και κρατώντας τη ζωντανή στο επόμενο δίλεπτο (78-73). Η συνέχει ήταν... για γερά νεύρα, με τους παίκτες να περνούν περισσότερο στη γραμμή των βολών, δείχνοντας νευρικότητα και περισσότερο η ΑΕΚ, που με το σκορ στο 79-75 έχασε τρεις κρίσιμες επιθέσεις, για να βάλει πίεση στον αντίπαλό της.

Δεκάλεπτα: 24-18, 43-37, 67-62, 80-75

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ... ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε ένα ακόμη πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι με την «πράσινη» φανέλα, σημειώνοντας 19 πόντους με 7/12, αλλά σίγουρα τη μερίδα του λέοντος για την επικράτηση στο τέλος παίρνει το δίδυμο του μέλλοντος, με τον Ντίνο Μήτογλου να δείχνει «αναγεννημένος» με 17 πόντους και επτά ριμπάουντ και τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι ο «πύργος» με double double 18 πόντων και 13 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός νίκησε παρά το γεγονός, ότι είχε στο σύνολο 13 λιγότερες κατοχές, με την ΑΕΚ να παίρνει δύο παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και να υποπίπτει σε 11 λιγότερα λάθη. Είχε, όμως, περισσότερη ευστοχία με 53% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι 42% της αντιπάλου του, ενώ και οι βολές σε τέτοιο ματς παίζουν το ρόλο τους, με τους «πράσινους» να έχουν 13/17 έναντι 12/20 της Ένωσης.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ