14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πήρε το αίμα του πίσω το Ρέθυμνο

Ρέθυμνο και Ήφαιστος, δύο εκπρόσωποι της νησιωτικής Ελλάδας, βρέθηκαν αντιμέτωποι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της Basket League αλλά και του 2020, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 75-59 και "εκδίκηση" για τη ήττα που είχαν υποστεί στο πρώτο γύρο με 66-50 (το χαμηλότερο παθητικό στο φετινό πρωτάθλημα). 

Το Ρέθυμνο βελτίωσε το ρεκόρ του σε 6-8, πετυχαίνοντας την έκτη σερί εντός έδρας νίκη του. Αντίθετα, ο Ήφαιστος Λήμνου, υπέπεσε σε ήττα έπειτα από τρεις συνεχόμενες νίκες που μετρούσε στο τέλος του 2019. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο πεντάδες ξένων, αφού κανένας έλληνας παίκτης δεν ήταν στις βασικές συνθέσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου και του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ισορροπία επικράτησε γενικά στην πρώτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα 2 πόντων (21-19).

Χωρίς σκορ έμεινε ο Ήφαιστος  στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, για 4΄ λεπτά ακριβώς. Το Ρέθυμνο εκμεταλλευόμενο την αστοχία των αντιπάλων του (2/10 τρίποντα) πήγε στα αποδύτηρια του "Μελίνα Μερκούρη" προηγούμενο με 6 πόντους (36-30). 

Μετά την ανάπαυλα, η επιθετική παραγωγικότητα των Κρητικών ανέβασε τη διαφορά στο +15 (51-36), με κάτι λιγότερο από 15' λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Το σκορ μετατράπηκε σε 60-44 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. 

Προϊόντος του χρόνου, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και το 75-59 ήταν το τελικό αποτέλσμα. 

ΤΟ ΡΕΚΟΡ: Ο Μιχάλης Πελεκάνος, με το αμυντικό ριμπάουντ που κατέβασε στη δεύτερη περίοδο, έφτασε τα 1.000 στην καριέρα του και έγινε ο 16ος ριμπάουντερ στην ιστορία του επαγγελματικού, ελληνικού πρωταθλήματος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Επιθετικός πλουραλισμός από το Ρέθυμνο, με τους  Φράνκαμπ , Κάρτερ και Γκόρντον να πετυχαίνουν 17, 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Ο Σμιθ με 16 και ο Μολντοβεάνου με 15 ηγήθηκαν του σκοραρίσματος  για την ομάδα της Λήμνου. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ