27.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Πήρε τον «Ρώσο» Μπόλομποϊ η ΤΣΣΚΑ

Την έκπληξη έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ενέταξε στο δυναμικό της, εν όψει της καινούριας σεζόν, τον Τζόελ Μπόλομποϊ.

Ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ γεννήθηκε στο Ντόνετσκ από Κογκολέζο πατέρα και Ρωσίδα μητέρα και παρότι μέχρι σήμερα αναφερόταν ως Ουκρανός έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα, με προοπτική να αγωνιστεί και στην Εθνική. Ο Τζόελ Μπόλομποϊ δεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ευρώπη, καθώς μετά την αποφοίτησή του από το Ουέμπερ Στέιτ, το 2016, έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ και τους Μιλγουόκι Μπακς και στην G-League με τους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς και τους Ουισκόνσον Χερντ. Το συμβόλαιο που υπέγραψε με την «ομάδα του στρατού» είναι διάρκειας τριών ετών.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρέθηκα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ως παιδί, το όνειρό μου ήταν να παίξω στο NBA ή να φορέσω τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω της οικογένειάς μου. Πλέον, έχω την ευκαιρία να το κάνω. Σημαίνει πολλά για εμένα, επειδή η μητέρα μου είναι από τη Ρωσία κι έχουμε πολλούς συγγενείς. Ανυπομονώ για την εμπειρία, να μάθω πολλά και να μεγαλώσω ως παίκτης εντός και εκτός παρκέ στο επόμενο κομμάτι της καριέρας μου. Ανυπομονώ, επίσης, να γίνω μέλος ενός σπουδαίου οργανισμού», ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωσή του.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, από την πλευρά του, τόνισε για το νέο παίκτη του: «Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τον Τζόελ. Είναι σημαντικό ότι ελπίζει να παίξει για την Εθνική Ρωσίας και να εξελιχθεί ως παίκτης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πήραμε παίκτη που μπορεί να αποδώσει στη θέση του πάουερ φόργουορντ και σε εκείνη του σέντερ. Η αποφασιστικότητά του, η επιθυμία του για δουλειά και πρόοδο είναι όλα σπουδαία. Ο Τζόελ χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά τα περάσματά του από το NCAA, το NBA και την G-League, ώστε να κατανοήσει τις απαιτήσεις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά είμαστε πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε. Είμαστε χαρούμενοι που θα τον έχουμε στην ομάδα μας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ