25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πήρε τη νίκη, λαχτάρησε με Νάναλι !

Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να έφτασε στη νίκη ( 79-74) επί της Μπασκόνια, αλλά όλοι στην ομάδα και στο γήπεδο λαχτάρησαν με τον Νάναλι. 

Ηταν ουσιαστικά η στιγμή (1'.42'' πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) όπου όλοι "πάγωσαν" στην  "Ουλκέρ Σπορτς Χολ Αρένα", όταν  ο Τζέιμς Νάναλι μετά από ένα κάρφωμα που έδωσε το προβάδισμα στη Φενέρ (58-56) έπεσε άσχημα με το σβερκο στο παρκέ και έμεινε για λίγο εντελώς ακίνητος !

Οι γιατροί του τοποθέτησαν αμέσως κολάρο και ο Αμερικανός αποχώρησε με φορείο καταχειροκροτούμενος, αφού η κάμερα τον έπιασε να ανοίγει τα μάτια του και να κουνάει το κεφάλι του προς ανακούφιση όλων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μπασκόνια που βρέθηκε στο ξεκίνημα να χάνει με 18-12 στο 7' με όπλο την εξαιρετική τη ευστοχία και βελτιώνοντας την άμυνά της, με ένα σερί    10-0 έκλεισε προηγούμενη το πρώτο δεκάλεπτο (22-18).

Από εκεί και πέρα  είχε σταθερά το προβάδισμα (είχε φτάσει και στο +8 στο 13' όταν και προηγήθηκε με 29-21) έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα αγγίζοντας το 71% (12/17) στο πρώτο εικοσάλεπτο. 

Και όμως δεν το εξαργύρωσε ανάλογα (όντας πάντως πολύ άστοχη από την περιφέρεια με 4/15 τρίποντα), καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν στα πρόσωπα των Τόμπσον (κυρίως) και Γούντουριτς τους παίκτες που τους κράτησαν κοντά στο σκορ πηγαίνοντας μόλις στο -2 στα αποδυτήρια (36-38) για την ανάπαυλα.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο (το οποίο επισκίασε ο τραυματισμός του Νάναλι) με τη Φενέρ πάντως να έχει δυναμώσει ακόμα περισσότερο την άμυνά της και να κρατάει το προβάδισμα (63-59 στο 30') με τον Ουάναμεϊκερ να συνδράμει επιθετικά στους Τόμπσον και Γκούντουριτς.

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πίεσε ακόμα περισσότερο στην άμυνα και ξέφυγε ακόμα και με 10 πόντους (73-63) στο 33'  με ένα  επιμέρους σερί 10-4 δείχνοντας πως είναι ικανή να τελειώσει το παιχνίδι. Ομως οι Βάσκοι με τρία συνεχόμενα τρίποντα των Βόιτμαν (2) και Τίμα, πλησίασε στο καλάθι (75-73 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος) αλλά ο Ουάναμείκερ και ο Γκούντουριτς ήταν εκεί γράφοντας ουσιαστικά το φινάλε του μάτς.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Μπράντ Γουαναμέικερ είχε μόλις 5 πόντους στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πήρε πάνω του την Φενέρ και την οδήγησε στη νίκη. Με 16 πόντους συνολικά, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα (εντάξει έκανε και δύο λάθη...) έκανε τη διαφορά.

Με τη γλώσσα των αριθμών:  Η Φενέρμπαχτσε πήρε δέκα ριμπάουντ παραπάνω (39-29) και μοίρασε 19 ασίστ, αλλά το βασικό στοιχείο είναι ότι κατέβασε τους Βάσκους στο δεύτερο ημίχρονο στο 57% στα δίποντα από το 71% του πρώτου μέρος.

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ