25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πήρε πρωτιά και… έστειλε 5η την ΑΕΚ η Μπάμπεργκ (pic)

Η ΑΕΚ είχε μόνιμη θέση για αρκετό καιρό στην κορυφή των Power Rankings του BCL, αλλά η φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό Μπάμπεργκ με την νίκη στο μεταξύ τους ματς την έφερε 5η, «αναρριχόμενη» εκείνη στην πρώτη θέση.

Ένα ματς, όλη η χρονιά είναι αυτό της Τετάρτης (3/4) ανάμεσα σε ΑΕΚ και Μπάμπεργκ, αφού και οι δυο τους παίζουν την πρόκριση στο Final Four του BCL, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της κούπας. Ο αγώνας αυτός, βέβαια, θα είναι και μια «μάχη» ιστορίας και γοήτρου μεταξύ των δύο ομάδων, που... κοντράρονται και στα Power Rankings της διοργάνωσης.

Κι αυτό, γιατί η γερμανική ομάδα με την επικράτησή της στο πρώτο παιχνίδι ξεπέρασε την Ένωση, παίρνοντας την πρώτη θέση, που της ανήκε για καιρό. «Η Brose Bamberg είναι η πιο καυτή ομάδα μεταξύ των οκτώ που συνεχίζουν στο Basketball Champions League! Έχασε το σερί 12 νικών της την Κυριακή και... γλίτωσε τον άτυχο αριθμό 13, αλλά παραμένει σε καλή κατάσταση και μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο Basketball Champions League. Το μεγαλύτερο τεστ της σεζόν έρχεται, αφού η Bamberg επισκέπτεται την κιτρινόμαυρη «κόλαση» του ΟΑΚΑ. Αν επιζήσει, θα είναι το πρώτο φαβορί για να πάρει το πιο όμορφο τρόπαιο που υπάρχει εκεί έξω!», ήταν το σχόλιο των διοργανωτών για την νέα κάτοικο της κορυφής.

Όσο για το σύνολο του Λούκα Μπάνκι; Εκείνη υποχώρησε στην πέμπτη θέση, με το BCL να αναφέρει πως «δεν έχω ιδέα πώς έφτασε στην 5η θέση η ΑΕΚ. Ακριβώς γιατί έχασε το ματς από την Bamberg; Φίλε, ακόμα δείχνει μια ομάδα που μπορεί να πάρει το Basketball Champions League. Ακόμα δείχνει ως το Νο. 1. Όμως, έχασε το πρώτο ματς και πρέπει να σεβαστώ τους τέσσερις νικητές των αρχικών αγώνων, για να τους βάλω στις θέσεις 1-4. Όπως και να 'χει, το AEK v Bamberg της Τετάρτης θα είναι πιθανότατα το καλύτερο παιχνίδι που έχει γίνει ποτέ στη διοργάνωση. Πείτε το στους φίλους σας».

Το ματς, λοιπόν, έχει πολύπλευρο ενδιαφέρον. Δεν αφορά μόνο την πρόκριση...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ