24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Πήραν φόρα οι πρωταθλητές (vids)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πήραν μπροστά. Κι αυτό είναι ανησυχητικό για όλους τους υπόλοιπους. Διότι σε αυτή την περίπτωση τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Τους Πέισερς δεν τους είδαν καν. Πέρασαν σαν σίφουνας από πάνω τους κερδίζοντας μέσα στην Ιντιανάπολις με το επιβλητικό 132-100. Και με αυτή τη νίκη συμπλήρωσαν 11 συνεχόμενες! Άντε πιάστους τώρα...

Ο Στεφ Κάρι έκανε και πάλι τα... γνωστά. Ευστόχησε στα πρώτα οκτώ σουτ που επιχείρησε και στα πρώτα έξι τρίποντά του. Σκόραρε 23 πόντους στο ημίχρονο κι αφού η διαφορά είχε πάει πάνω από 20 πόντους (69-48), στο δεύτερο χαλάρωσε. Τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους και μετά έλεγε πως η ομάδα του παίζει καλά, αλλά όχι τόσο καλά όσο μπορεί! Ωχ...

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς πρόσθεσε άλλους 22 πόντους για τους Ουόριορς, που έπαιξαν χωρίς τον Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος ξεκουράστηκε. Πάντως και οι Πέισερς έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Ολαντίπο και Ταϊρέκ Έβανς, οπότε είχαν σοβαρή δικαιολογία. Ο Μάιλς Τέρνερ σκόραρε 16 πόντους και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς 15.

Στο Μέμφις οι Νάγκετς κατάφεραν κάτι που καμία ομάδα στο ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει φέτος. Να ανατρέψει διαφορά 25 πόντων εις βάρος της στο δεύτερο ημίχρονο και να νικήσει με 95-92 τους Γκρίζλις! Οι Νάγκετς έχαναν με -19 στο ημίχρονο και με την τελική νίκη τους ισοφάρισαν την μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας τους. Έχαναν επίσης με -17 στην αρχή της τελευταίας περιόδου κι αυτό επίσης συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας τους!

Πρωταγωνιστής σε όλα αυτά ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος σκόραρε 24 πόντους και το καλάθι με το οποίο οι Νάγκετς πήραν το προβάδισμα 29'' πριν από το φινάλε και δεν το έχασαν ξανά. Καθοριστικός ήταν και ο Μαλίκ Μπίσλι, ο οποίος σκόραρε τους 13 από τους 18 πόντους του στην τελευταία περίοδο.

Στους Γκρίζλις το κλίμα ήταν βαρύ, κυρίως επειδή αυτό μπορεί να ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για κάποιον εκ των Μάικ Κόνλεϊ και Μαρκ Γκασόλ ή και τους δύο μαζί, δεδομένου ότι η ομάδα έχει ανακοινώσει πως τους βγάζει στο σφυρί. Καθώς ακολουθεί μια σειρά τριών εκτός έδρας αγώνων και η προθεσμία για τις ανταλλαγές λήγει στις 7 Φεβρουαρίου, είναι πράγματι πιθανό ένας εξ αυτών ή και οι δύο μαζί να έπαιξαν για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του Μέμφις. Ο Γκασόλ σκόραρε 28 πόντους και ο Κόνλεϊ 23, ενώ μοίρασε και 11 ασίστ.

Στη Σάρλοτ ο πάγκος έκανε τη διαφορά για τους Χόρνετς, που επικράτησαν δύσκολα των Νικς με 101-92. Ο Μαλίκ Μονκ σκόραρε 14 πόντους με τέσσερα πολύ κρίσιμα τρίποντα στην τελευταία περίοδο και ο Τόνι Πάρκερ πρόσθεσε άλλους 15 και ήταν αυτοί που σήκωσαν στις πλάτες τους την ομάδα, σε μια μέρα που ο Κέμπα Ουόκερ ήταν άστοχος και έμεινες στους 15 πόντους. Από τους Νικς, που δεν έχουν σημειώσει νίκη μέσα στο 2019 και μετρούν δέκα σερί ήττες, ξεχώρισαν ο Κέβιν Νοξ με 19 πόντους και ο Τιμ Χαρνταγουέι με 17.

Στη Βοστόνη οι Σέλτικς άφησαν πίσω τους την επώδυνη ήττα από τους Ουόριορς την Κυριακή και νίκησαν τους πεισματάρηδες Νετς με 112-104. Ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν έπαιξε λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο, ωστόσο έξι παίκτες βγήκαν μπροστά σκοράροντας διψήφιο αριθμό πόντων. Κορυφαίοι εξ αυτών ήταν οι Μάρκους Σμαρτ και Τζέιλεν Μπράουν, που σκόραραν 21 πόντους έκαστος για τους Σέλτικς, οι οποίοι έκαναν 16 τάπες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ιστορίας τους και πέτυχαν την έκτη νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες τους. Οι Νετς έχασαν για πρώτη φορά μετά από έξι σερί νίκες, ωστόσο έχουν ως δικαιολογία την απουσία έξι παικτών τους (Γκρέιαμ, Ντιγουίντι, Κράμπε, Ντάντλεϊ, ΛεΒερτ, Μούσα). Ο Ντ'Άντζελο Ράσελ σκόραρε 25 πόντους και ο Σαμπάζ Ναπίερ 20.

Στο Λος Άντζελες οι Χοκς νίκησαν με 123-118 τους Κλίπερς για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια και πέντε συνεχόμενες ήττες. Οι Τρε Γιανγκ με 26 πόντους και Τζον Κόλινς με 22 ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας της Ατλάντα, ενώ ο Τομπάιας Χάρις σκόραρε 30 πόντους για τους Κλίπερς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ