26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πήγε στράφι το ρεκόρ (και) του Ρίβερς

Σαν να μην έφτανε εκείνο του Νικ Καλάθη, χαμένο πήγε στη Βιτόρια ένα ακόμη ρεκόρ καριέρας για παίκτη του «τριφυλλιού». Ο Κέι Σι Ρίβερς ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στη διοργάνωση με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε. Την ίδια είχε σημειώσει ως παίκτης της Ρεάλ σε παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις για την περίοδο 2014-15.

 

Με τα τρία εύστοχα τρίποντα του, ο Αμερικανός έφτασε τα 79 με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και βρέθηκε στην 11η θέση της σχετικής λίστας. Ξεπέρασε Γκιστ, Σπανούλη (από 77) και «έπιασε» τον Τζέιμς Φελντέιν.

 

*Αλάνθαστος ήταν ο Τζέιμς Γκιστ στην εκτέλεση από μέση και κοντινή απόσταση. 7/7 δίποντα πάντως όπως χθες στη Βιτόρια είχε και πέρσι στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

 

*Δύο θέσεις στη λίστα των σκόρερ του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, σκαρφάλωσε ο Νίκος Παππάς. Με τους 22 πόντους του στη Βιτόρια, έφτασε τους 548 και προσπερνώντας κατά σειρά τον Στέφαν Λάσμε (529) και Ντρου Νίκολας (546) έγινε ο 13ος σκόρερ στην πράσινη ιστορία στην Ευρωλίγκα.

 

*Στην πρώτη 20άδα της ίδιας λίστα βρίσκεται πλέον ο Κρις Σίνγκλετον. Σημειώνοντας 15 πόντους έφτασε τους 450 κι αφήνοντας πίσω του τους Φελντέιν (438), Περπέρογλου (439) και Μποντιρόγκα (441) έγινε ο 19ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

 

*Ο Ίαν Βουγιούκας έγινε ο 24ος παίκτης στην ιστορία του «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα (από το 2000) που έφτασε τα 50 παιχνίδια σε αυτήν, ενώ συνολικά έχει 90.

 

*Για 2η φορά στις πέντε αγωνιστικές, ο Ματ Λοτζέσκι έμεινε άποντος –η 1η ήταν με την Μπάμπεργκ. Στην περσινή σεζόν αυτό έγινε μόνο μία φορά στα 26 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό –με την ΤΣΣΚΑ εντός έδρας.

 

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο, οι βολές έπαιξαν τον ρόλο τους. Οι «πράσινοι» σούταραν με 61,9% (13/21) και το ότι αυτό το χαμηλό ποσοστό είναι το καλύτερο των τριών εκτός έδρας αγώνων τους (55,6% με την Μπαρτσελόνα και 50% με την ΤΣΣΚΑ), δείχνει πως έχουν αδυναμία στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

 

Βέβαια και οι Βάσκοι είχαν χαμηλότερο ποσοστό (61,5%) αλλά με λιγότερες χαμένες βολές (8/13).

 

*Ο Παναθηναϊκός πάντως σούταρε πολύ καλά εντός παιδιάς. Το 55,9% είναι η καλύτερη επίδοση του στα δίποντα εκτός έδρας στη φετινή διοργάνωση (είχε 55,6% κόντρα στην Μπαρτσελόνα) όπως και το 50% στα τρίποντα (είχε 42,85% κόντρα στην ΤΣΣΚΑ).

 

*Οι «πράσινοι» ακόμη χθες σημείωσαν τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις τους στην Ευρωλίγκα σε όλες τις κατηγορίες των ριμπάουντ έχοντας 26 αμυντικά, 11 επιθετικά και 37 στο σύνολο.

 

*Ρεκόρ περιόδου και οι 20 ασίστ, πέντε περισσότερες από εκείνες που είχαν και στη Μόσχα.

 

*Οι 24 πόντοι της πρώτης περιόδου είναι η καλύτερη φετινή, εκτός έδρας επίδοση για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Είχε 22 στην τρίτη, 21 στη δεύτερη και 20 στην πρώτη περίοδο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Παράλληλα είχε για τρίτη φορά στα εκτός έδρας παιχνίδια της παθητικό 16 πόντων σε ένα δεκάλεπτο (το 3ο). Το ίδιο είχε συμβεί στη 2ο δεκάλεπτο τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στη Μόσχα.

 

*Τα 13 τρίποντα που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός είναι τα περισσότερα των τελευταίων 13 αγώνων του στη διοργάνωση. 13 είχε δεχτεί πέρσι στο εκτός έδρας ματς με την Νταρουσάφακα και 16 σε εκείνο με τη Γαλατασαράι.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ