21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πέτρος Βελισσαρίου στο Basketa: «Το Πευκοχώρι έδειξε έτοιμο για την Α2»

Το Πευκοχώρι... έκοψε την φόρα του Χαρίλαου Τρικούπη και πήρε «ανάσα» για την παραμονή του στην Α2, με τον Πέτρο Βελισσαρίου να μιλάει στο Basketa.gr για το θρίαμβο του συνόλου του Ευρυπίδη Μελετιάδη, την ανταπόκριση στην πρόκληση της Α2, ενώ βρέθηκε τυπικά στην κατηγορία μία εβδομάδα, προτού αρχίσει το πρωτάθλημα, καθώς και τη σχέση του με τον Έλληνα τεχνικό.

Μια ιδιαίτερη αποστολή είχε μπροστά του το Πευκοχώρι αυτή τη σεζόν, καθώς χρειάστηκε να ισορροπήσει μεταξύ Α2 και... Β' Εθνικής, έχοντας δηλωθεί αρχικά στην τρίτη τάξει κατηγορία, αλλά προετοιμαζόμενο για τη δεύτερη και συμμετέχοντας τελικά σε αυτή, κάτι που πιστοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της χρονιάς. Αυτή προχωρά θετικά για το συγκρότημα του Ευρυπίδη Μελετιάδη, έχοντας τη δεδομένη στιγμή ρεκόρ 7-10 στην Α2 και όντας σε πλεονεκτική θέση για τα play out, ενώ απέχει μία νίκη από την έξοδο εκ της «ζώνης» αυτής, καταφέρνοντας το Σάββατο (9/2) να θριαμβεύσει του Χαρίλαου Τρικούπη με 73-71 και σταματώντας το σερί μίας εκ των πιο φορμαρισμένων ομάδων.

Ο Πέτρος Βελισσαρίου σημείωσε μια ηγετική εμφάνιση στη μεγάλη νίκη της ομάδας του και μίλησε στο Basketa.gr για το πώς... κόπηκε ο βήχας των Μεσολογγιτών, που έρχονταν... με φόρα, εξηγώντας πώς έγινε αυτό αγωνιστικά. Αναφέρθηκε στην απόφαση του καλοκαιριού, μετά από θητείες σε Basket League, Α2 και Β' Εθνική με Καβάλα και Μαχητές, να μετακομίσει στο σύλλογο της Χαλκιδικής, την ετοιμότητα που δείχνει στο δύσκολο επίπεδο, όπου έχει κληθεί να αγωνιστεί, την εκπροσώπηση μιας ολόκληρης περιοχής και τη σχέση του με τον Ευρυπίδη Μελετιάδη.

Πέτρο, πώς μπορείς να σταματήσεις τον ενθουσιασμό μιας πολύ φορμαρισμένης ομάδας, όπως ήταν ο Τρικούπης πριν από αυτό το ματς;

Για να σταματήσεις τον ενθουσιασμό μιας ομάδας που τρέχει ένα μεγάλο σερί νικών, πρέπει να μπεις με περισσότερο ενθουσιασμό και ενέργεια στο γήπεδο, ειδικά στο κομμάτι της αμυνας, από την αρχή του αγώνα, ιδιαίτερα σε έναν αγώνα εντός έδρας και να επιβάλεις το ρυθμο σου στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Βλέπατε αυτό το ματς, από την πλευρά σας, ως ένα από αυτά όπου θα παλέψετε για τη ζωή σας;

Σίγουρα ήταν ένα ματς, που το θέλαμε πολύ και ήμασταν όλοι προετοιμασμένοι για να πάρουμε τη νίκη πάση θυσία. Βγάλαμε υψηλά επίπεδα ενέργειας και πάθους στο παρκέ και στο κρίσιμο σημείο δείξαμε χαρακτήρα νικητή.

Τι ήταν αυτό που είχατε συζητήσει μεταξύ σας, ως προς το πώς θα σταματούσατε τον αντίπαλό σας αγωνιστικά;

Πρώτος μας στόχος ήταν να περιορίσουμε το γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού του Τρικούπη, που του δίνει εύκολους πόντους και μεγάλη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Έπειτα στο μισό γήπεδο να επικεντρωθούμε στα δυνατά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη και να τους ωθήσουμε σε επιθετικές φάσεις που δεν νιώθουν τόσο άνετα.

Ποιο είναι για εσένα το συναίσθημα του να έχεις συνεισφέρει αποφασιστικά σε μια επιτυχία, με συμβολή και στις δύο πλευρές του παρκέ;

Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα και ικανοποιημένος με την προσπάθεια όλης της ομάδας, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε η νίκη. Δείξαμε ένα πολύ καλό και βελτιωμένο πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και αυτό μας δίνει ελπίδες για το υπόλοιπο της χρονιάς και την επίτευξη του στόχου μας.

Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα βρισκόταν για αρκετό καιρό τυπικά στη Β’ Εθνική, περιμένοντας όμως κάποια ανακατάταξη για να βρεθεί στην Α2. Πώς διαχειριστήκατε εσείς αυτή την κατάσταση, χωρίς αυτό να σας επηρεάσει όταν κληθήκατε να παίξετε στην Α2;

Όλα τα παιδιά γνωρίζαμε την κατάσταση και από τη διοίκηση είχαμε ξεκάθαρους στόχους και για τις δύο κατηγορίες. Οπότε το κύριο μέλημά μας ήταν να δέσουμε σαν  ομάδα, όντας ένα σύνολο από πολλούς καινούργιους παίκτες. Οπότε η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Α2 ήρθε πολύ φυσικά και θεωρώ πως μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι για αυτήν.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό αποφάσισες να πας στο Πευκοχώρι ή άλλοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Πρώτα από όλα γνώριζα ότι η ομάδα του Πευκοχωρίου αποτελείται από μια φερέγγυα διοίκηση με σοβαρούς και καλούς ανθρώπους, με εξαιρετικό πρόσωπο στην κατηγορία της Β' Εθνικής. Δεύτερον, ήταν πολύ σοβαρό το ενδιαφέρον που μου έδειξε εξαρχής η ομάδα και σημαντικός ο ρόλος που θα είχα σε αυτήν και σε συνδυασμό με την προοπτική της Α2, η απόφαση μου έγινε πολύ πιο εύκολη από αυτή που ήταν ήδη.

Ποιες είναι οι διαφορές των δύο αυτών κατηγοριών;

Το πρωτάθλημα της Α2 διαθέτει κάποιους παίκτες με εξαιρετική ποιότητα την οποία δε θα βρεις σε τόση συχνότητα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής του Βορρά. Αυτό την καθιστά μια πιο δύσκολη πρόκληση και σε συνδυασμό με τα ταξίδια που πρέπει κάθε ομάδα να πραγματοποιήσει, απαιτεί μεγαλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης και προετοιμασίας για κάθε αντίπαλο.

Η ομάδα αυτή ακολουθεί τη δική της λογική, με βάση όσα έχει φέρει ο κόουτς Μελετιάδης από πέρυσι. Μιας και εσύ τον ζεις καθημερινά, τι πρεσβεύει ο ίδιος σαν τεχνικός και ποια είναι η σχέση σας;

Η πρώτη αρχή που προσπαθεί να μας εμφυσήσει συνεχώς είναι ότι οι στόχοι μας θα επιτευχθούν μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Μέσα από αυτήν την αρχή προσπαθούμε να «χτίσουμε» τόσο την άμυνα μας, στην οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, όσο και την επίθεση. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και προσπαθεί να είναι κοντά στους παίκτες του και έχει την διάθεση να ακούσει τόσο τους συνεργάτες του όσο και τους παίχτες του για τις αποφάσεις που θα πάρει. Εγώ σαν «άσος», έχω μια πιο στενή επικοινωνία μαζί του, ειδικά την ώρα του αγώνα και προσπαθώ πάντα να εκτελώ όλες τις οδηγίες του στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Θεωρείς, ότι το Πευκοχώρι μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ιστορία σε μια κατηγορία σαν την Α2, πρεσβεύοντας την περιοχή της Χαλκιδικής;

Οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα δείχνουν να έχουν τη φιλοδοξία να φτιάξουν κάτι αξιόλογο, πιστεύω πως έχουν όλα τα φόντα να δημιουργήσουν μια πολύ καλή ομάδα για το προσεχές μέλλον και ήδη είναι ο καλύτερος σύλλογος που εκπροσωπεί τη Χαλκιδική στο χώρο του μπάσκετ. Φυσικά, εμείς φέτος θέλουμε να βοηθήσουμε από μεριάς μας με την παραμονή μας στην κατηγορία και να δημιουργηθεί η βάση για ένα ακόμη καλύτερο σύνολο στα επόμενα χρόνια συμμετοχής της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ