15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πέτεγουεϊ: “Μπορούμε την 3η θέση”

Αφού υποχρεώθηκε να πέσει από νωρίς στα βαθιά, από τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στην Ελλάδα με τα ματς των πλέι οφ του BCL κόντρα στην Καρσίγιακα, ο Τεράν Πέτεγουεϊ δείχνει να βρίσκει πια τη θέση και τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ.

 

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ είπε σχετικά με τις πρώτες εβδομάδες του στη Θεσσαλονίκη: “Ήταν δύσκολη η αρχή για μένα όχι γιατί η ομάδα είχε δύσκολα παιχνίδια αλλά γιατί έπρεπε να ταιριάξω σε αυτήν. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι εδώ για καιρό ενώ εγώ μόλις ήρθα στο τέλος της σεζόν οπότε έπρεπε να μπω στο παιχνίδι των υπολοίπων ως νέος στην ομάδα”.

 

Ο Πέτεγουεϊ συνέχισε λέγοντας “Αισθάνομαι καλά και στο τελευταίο παιχνίδι βρήκα καλύτερο ρυθμό. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Νιώθω καλά στην ομάδα και με τον ρόλο μου σε αυτήν”. Σχετικά με τον ρόλο του είπε: “Να έρχομαι από τον πάγκο και να βοηθάω στο σκοράρισμα, να πασάρω την μπάλα, να βγάζω άμυνες. Να φέρνω γενικότερα ενέργεια στην ομάδα και να τη βοηθάω να φτάνει στις νίκες”. Αναφερόμενος στο φιλικό παιχνίδι της Μ.Τρίτης με τη Μέγκα Μπίμαξ είπε: “Κάθε φιλικό παιχνίδι είναι χρήσιμο. Θέλαμε να μείνουμε σε ρυθμό δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας μια αρκετά μεγάλη διακοπή μέχρι τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας. Η ομάδα έχει βρεθεί καλά το τελευταίο διάστημα, έχει φτάσει σε ένα σερί πέντε νικών και θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω σε αυτό προκειμένου να ετοιμαστούμε για τα πλέι οφ”.

 

Για τον ΠΑΟΚ η επόμενη εβδομάδα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη θέση στην οποία θα καταλήξει στην κανονική περίοδο αφού ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ εκτός και το Λαύριο εντός έδρας. Ο Πέτεγουεϊ είπε: “Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε την 3η θέση για να πάμε στα πλέι οφ από καλή θέση και με πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να συνεχίσουμε να “χτίζουμε”. Να παίζουμε καλά στην άμυνα και να κυκλοφορούμε καλά την μπάλα στην επίθεση. Αν το κάνουμε, θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες για την 3η θέση”. Γι' αυτά τα δύο παιχνίδια σχολίασε: “Δεν έχω εικόνα από τις ομάδες αυτές ακόμη. Ξέρω όμως ότι θα είναι δύσκολα παιχνίδια, έχω μιλήσει με τα παιδιά και μου είπαν ότι πρόκειται για πολύ καλές ομάδες. Αν παίξουμε με τη συγκέντρωση που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε”.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ