23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέταξε τον Φλιώνη και τον Χρηστίδη στους “καρχαρίες”

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Άρης παίζει το Σάββατο για την επιβίωση του απέναντι στα Τρίκαλα. Θα το κάνει με αυτούς που λύγισαν υπό το βάρος της απειλής υποβιβασμού χθες κόντρα στην Κύμη. Θα το κάνει με αυτούς που αδικούνται από τις συνθήκες και τις περιστάσεις. Θα το κάνει με παιδιά που υπό άλλες, φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν βοηθητικό ρόλο. Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Βασίλης Χρηστίδης όμως βρέθηκαν, σχεδόν από τη μία μέρα στην άλλη, να πρέπει να σηκώσουν όχι απλά το βάρος της φανέλας του Άρη αλλά και τον σταυρό των διοικητικών αμαρτιών της ομάδας στην οποία αγωνίζονται.

 

Η πίεση για δύο νίκες είναι ασφυκτική αλλά αυτός ο Άρης είναι αμφίβολο αν και ποιον μπορεί να νικήσει, με αυτό το ρόστερ και κυρίως με αυτήν την ψυχολογία. Δεν φταίει όμως ο Δημήτρης Γουλιέλμος -λίγες ώρες πριν τον αγώνα μοίρασε 65 χιλ.€ σε παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους αλλά μετά το παιχνίδι βρέθηκαν κάποιοι να τον κατηγορήσουν, αλήθεια γιατί; Δεν φταίει ο Βαγγέλης Αγγέλου που θα πρέπει να βγάλει λαγούς από ένα καπέλο που δεν φοράει. Σίγουρα δεν φταίνε οι πιτσιρικάδες της ομάδας για την κατάσταση και τη θέση στην οποία βρέθηκε. Ο ίδιος ο Άρης επέλεξε να ζήσει ή να πεθάνει με ένα ρόστερ εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων. Με ένα ρόστερ αποψιλωμένο από ποιοτικούς ξένους παίκτες.

 

“Επέλεξε” γιατί το BAN της FIBA ήταν απόρροια της “επιλογής” του Άρη να αδιαφορήσει για τους παίκτες της περσινής ομάδας που προσέφυγαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους. Επιλογή του Άρη ήταν όχι απλά να ρίξει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί αλλά να τα αφήσει πάνω στο χαλί και να στρέψει αλλού το κεφάλι του. Αν δεν υπήρχε αυτό το BAN, ο Άρης θα είχε την επιλογή τουλάχιστον να κάνει μια κίνηση, μία “ένεση” ποιότητας στο ρόστερ για τον τελευταίο μήνα. Οι διακανονισμοί όμως είναι δύσκολη υπόθεση και χρονοβόρα υπόθεση.

 

Η “επιλογή” ήταν προφανώς του Νίκου Λάσκαρη αλλά τη... λυπητερή την πληρώνει ο Άρης, σε πρώτη φάση αγωνιστικά. Υπό την πίεση των καταστάσεων όμως μια σημαντική μερίδα οπαδών της ομάδας μέσα από τα social media “σταυρώνει” τον Φλιώνη και τον Χρηστίδη -παιδιά με ταλέντο και προοπτική- που “δεν θα έπρεπε να περνάνε ούτε έξω από το Παλέ”. Οι αφορισμοί και οι υπερβολές είναι το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Άρης και σε κάθε περίπτωση αδικούν και τους ίδιους τους παίκτες. Άλλωστε με αυτούς ο Άρης θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα στα Τρίκαλα, με αυτούς θα παλέψει μέχρι το τέλος. Σε τελική ανάλυση δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον ότι δεν κολύμπησε καλά, όταν τον πέταξες στα βαθιά, στους καρχαρίες χωρίς καν σωσίβιο.

 

ΥΓ. Είναι προφανές ότι δεν έχει δοθεί απλά προτεραιότητα αλλά έχει πέσει αποκλειστικά η προσοχή όλων στο αγωνιστικό τμήμα. Όταν τελειώσει η αγωνιστική περιπέτεια ο Δημήτρης Γουλιέλμος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για πολλά θέματα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το ιδιοκτησιακό αλλά και το οικονομικό καθεστώς. Ειδικά στο δεύτερο κομμάτι, η κατάσταση είναι δυσκολότερη και από αυτήν που αντιμετωπίζει σήμερα η ομάδα.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ