24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Πέταξε» για τη νίκη ο ΠΑΟΚ

Με χαμόγελα αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΟΚ για τη Σμύρνη, εν όψει του επαναληπτικού με την Καρσίγιακα για τους «16» του Basketball Champions League.

Οι Θεσσαλονικείς, που στο πρώτο παιχνίδι στην Πυλαία έφθασαν στη νίκη με 74-68, θα παίξουν την Τετάρτη (14/03, 19.00) στο «Mustafa Kemal Ataturk Karsiyaka Spor Salonu» με στόχο να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους και να εξασφαλίσουν με πανηγυρικό τρόπο την παρουσία τους στα προημιτελικά. Η αποστολή αναχώρησε σε πολύ καλό κλίμα το πρωί (13/03) από τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να φθάσει στον τελικό προορισμό της λίγο μετά τις 15.00, συνοδεία του προέδρου της ΚΑΕ Μπάνε Πρέλεβιτς και των μελών του Δ.Σ. Αλέξανδρου Ασλανίδη, Αριστοτέλη Καρακούση και Χρήστου Καραμπέρη. Η πρώτη, προγραμματισμένη, προπόνηση στο κλειστό του αντιπάλου είναι για τις 19.00, ενώ θα ακολουθήσει και πρωινό χαλάρωμα, ανήμερα του ματς.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου πριν από την αναχώρησή τους, ανέφερε αρχικά: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά και χωρίς προβλήματα όλη την εβδομάδα και πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και θα δείξουμε ένα πρόσωπο τέτοιο που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε την πρόκριση». Είπε ακόμα…

Για τη διαφορά των έξι πόντων από το πρώτο παιχνίδι: «Σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα. Ο πρώτος μας στόχος είναι να πάμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, διαφορές. Αυτό θα το σκεφτούμε τα τελευταία δύο λεπτά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, όπως κάναμε στο πρώτο παιχνίδι, είναι να παίξουμε σκληρά στην άμυνα καθώς έχουμε απέναντί μας μια ομάδα που στηρίζεται στην επίθεσή της, να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, ειδικά το επιθετικό τρανζίσιον, το διαπιστώσαμε και στο πρώτο ματς, πόσο μάλλον στο γήπεδό τους. Εάν έχουμε αυτά τα δυο πράγματα, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωσή μας, θα έχουμε τις πιθανότητές μας για να κερδίσουμε και να προκριθούμε».

Για το εάν απαιτείται μεγαλύτερη προετοιμασία λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι Τούρκοι στην έδρα τους: «Δεδομένα, υπάρχει 5.000 κόσμος, υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα που βοηθάει τη γηπεδούχο ομάδα. Κάθε ολιγωρία στη συγκέντρωσή μας κοστίζει, μας στοίχισε και στο πρώτο. Είναι μια ομάδα που τιμωρεί τις κακές στιγμές του αντιπάλου, έχει παίκτες με ποιότητα και θα πρέπει να είμαστε για σαράντα λεπτά εκεί».

Για την εικόνα που έχει από την Καρσίγιακα: «Χθες (12/03) έπαιξαν με τη Φενέρμπαχτσε, ήταν πραγματικά πολύ ανταγωνιστικοί, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού για σαράντα λεπτά, έχασαν στο τέλος. Έπαιξαν πολύ σκληρά, πολύ δυνατά κι αυτά τα στοιχεία θα συναντήσουμε και εμείς. Και αυτοί θα θέλουν να προκριθούν και θα παίξουν στο πιο υψηλό επίπεδο».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε αγωνιστική δράση για τον ΠΑΟΚ και κατά πόσο επηρέασε την ομάδα: «Ήταν και καλό και κακό. Από τη μία δεν είχες ρυθμό, γιατί δεν είχες παιχνίδι. Από την άλλη καταφέραμε να κάνουμε πιο ποιοτικές προπονήσεις, με αυτοσκοπό και συγκέντρωση το παιχνίδι της Τετάρτης (14/03). Από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, όμως, θα δούμε τι ήταν καλύτερο και τι όχι».

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ