21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πέσιτς: «Πολλοί ήθελαν να παίξουν»

Η Ευρωλίγκα διακόπηκε οριστικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να ολοκληρωθεί. Ανάμεσά τους και η Μπαρτσελόνα.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μίλησε στο Β92 για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, που έμεινε στη μέση, μετά την απόφαση να μη συνεχιστούν οι αγώνες που είχαν ανασταλεί προ διμήνου λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19. «Πολλές ομάδες ήθελαν να παίξουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Οι σύλλογοι της Ισπανίας ήθελαν να επιστρέψουν στα παρκέ, γιατί ήδη προπονούνται. Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό. Άλλο τα συναισθήματα κι άλλο η πραγματικότητα. Τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει, πολλές χώρες δεν έχουν πρωταθλητή. Είναι δύσκολο να πάρεις αποφάσεις και είναι επίσης δύσκολο για κάποιον να σου πάρει όλα όσα κατέκτησες στο παρκέ», ανέφερε σχετικά ο 70χρονος τεχνικός.

Ο Σέρβος προπονητής δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο πώς θα μπορούσε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-2020 στην Ευρωλίγκα. «Ίσως θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε, αλλά τώρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνθήκες που ενδέχεται να επικρατούν σε λίγο καιρό αναφορικά με τους φιλάθλους και άλλους τομείς», παραδέχθηκε, για να καταλήξει: «Τώρα, η Ευρωλίγκα θα έχει περισσότερο χρόνο να ετοιμαστεί για την καινούρια χρονιά».

O sports manager της Μπαρτσελόνα, Νάτσο Ροντρίγκες, ανέφερε από την πλευρά του πως επίσης επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό από τη στιγμή που δεν βρήκαν τρόπο να διασφαλίσουν την υγεία παικτών, προπονητών και εργαζομένων: «Πρόθεση της Μπαρτσελόνα ήταν να παίξει και να ολοκληρώσει τη σεζόν τον Ιούλιο. Για αυτό, άλλωστε, επιστρέψαμε στις προπονήσεις. Οι συνθήκες, όμως, δεν επέτρεπαν την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών και των ανθρώπων στα επιτελεία των συλλόγων. Έτσι, αποφασίσαμε να διακόψουμε οριστικά τη φετινή σεζόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ