15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πέσιτς: “Ήταν προνόμιο για μένα να προπονήσω τον Ναβάρο”

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα, ο Σβετισλάβ Πέσιτς μίλησε τόσο για τη σεζόν που έρχεται, για το ρόστερ των "Μπλαουγκράνα" αλλά και για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

"Είμαι σίγουρος ότι ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του, γιατί σε όλη μου την καριέρα σαν προπονητής δεν έχω γνωρίσει άλλο παίκτη με τόση διάθεση να παίζει και να απολαμβάνει το μπάσκετ όπως ο Ναβάρο. Είχα την τύχη και το προνόμιο να τον προπονήσω για δύο σεζόν, να τα κερδίσει όλα, και να μετατραπεί σε έναν θρύλο, όχι μόνο για τους τίτλους που κέρδισε αλλά για τον τρόπο που έπαιξε, με το στιλ του, τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και με την Εθνική ομάδα".

"Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μείνει στην Μπαρτσελόνα. Το μέλλον του είναι δική του απόφαση αλλά προσωπικά θα ήθελα να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, κοντά σε εμένα, μιας και το παράδειγμά του και η σκέψη του νικητή που έχει θα είναι πολύ χρήσιμα για την ομάδα τόσο σε αυτό το σημείο όσο και στο μέλλον".

Αναφορικά με την νέα σεζόν, ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε: "Μας περιμένει μία δύσκολη και εντυπωσιακή σεζόν, όπως άλλωστε όλες οι σεζόν της Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει μόνο να κερδίσουμε παιχνίδια αλλά και τίτλους. Και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά".

"Είναι σημαντικό για μένα ότι έχουμε στη διάθεσή μας παίκτες με εμπειρία όπως ο Τόμιτς και ο Πάου Ρίμπας, επίσης όμως σκεφτόμαστε το μέλλον και γι' αυτό έχουμε ενσωματώσει παίκτες όπως ο Σμιτς και Πουστόβι".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ