22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέσιτς: «Έχω κίνητρο για ακόμα 10 χρόνια

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, μίλησε στην ιστοσελίδα sport.es για τη φετινή πορεία της ομάδας του. 

Αναφορικά με τους στόχους της Μπαρτσελόνα: «Δεν πρέπει να δίνουμε εγγυήσεις για κάτι γιατί αυτό δεν βοηθάει. Πρέπει να πιστέψουμε στην ομάδα μας, στην δουλειά μας, στο ταλέντο που έχουμε. Έχω πολλή εμπειρία και ξέρω πώς να τη χρησιμοποιήσω. Μπορώ να εγγυηθώ πολλά πράγματα, αλλά δε εγγυώμαι τίτλους γιατί δεν θα ήταν κάτι σοβαρό από μέρους μου. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι ετοιμαζόμαστε για να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε. Και θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Σε ερώτηση για το μέλλον του στους Μπλαουγκράνα απάντησε: «Νομίζω πως έχω κίνητρο για ακόμα 10 χρόνια. Θα δούμε στο μέλλον. Τι ομάδα θα έχουμε, τι δουλειά θα γίνει. Αυτό με ενθαρρύνει. Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Εάν χάνει η ομάδα λένε πως είναι λάθος του προπονητή, που δεν μπορεί να εμπνεύσει. Αλλά κανείς δεν ρωτά τον προπονητή. Και αυτός χρειάζεται ένα κίνητρο. Έχω κίνητρο από τους παίκτες μου, που δείχνουν επιθυμία να βελτιωθούν και να κερδίζουν καθημερινά. Και έχω μια ομάδα, που εκτός από ταλέντο, έχει την επιθυμία να βελτιώνεται και να κερδίζει. Για αυτό δεν έχω κάποιο άγχος. Έχω επίσης την επιθυμία να κερδίζω και να βοηθάω τους παίκτες μου».

 
Όσο για την σύγκριση της φετινής στελχωσης σε σχέση με την ομάδα που είχε κατά την πρώτη του θητεία στη Βαρκελώνη. την διετία 2002-04 τόνισε. «Η ομάδα φέτος, σε σχέση με την πρώτη μου θητεία, είναι τελείως διαφορετική. Είναι περισσότερο αθλητική, έχει φυσικά προσόντα, περισσότερη ταχύτητα. Και γι αυτό χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Ξέρω ότι όλοι λένε για υπομονή και για χρόνο, αλλά είναι αποδεδειγμένο. Για κάθε πτυχή στο παιχνίδι χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Είναι μια διαδικασία. Πάρτε παράδειγμα το ποδόσφαιρο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ