16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πέρκος στο basketa : «Στόχος των Ικάρων η εδραίωση αλλά και η παραγωγή»

Στην Β' Εθνική επέστρεψαν οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι έχοντας ένα διαφορετικό προφίλ στο ρόστερ του αλλά και στον πάγκο τους, ξεκινούν την σεζόν από την εκτός έδρας αναμέτρηση στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του κ. Αθανασιάδη έδωσε τα κλειδιά στον Στέφανο Πέρκο, ο οποίος τυγχάνει να είναι και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ της πόλης. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο basketa.gr για την φετινή σεζόν και τους στόχους των Ικάρων : «Είναι τιμή και χαρά μου η αποδοχή της πρότασης του κ. Αθανασιάδη να αναλάβω το ιστορικό σωματείο των Ικάρων. Ένα σωματείο που για χρόνια βρίσκεται σε υψηλές κατηγορίες αφενός και αφετέρου είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στην «παραγωγική» διαδικασία στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Πάνω στο τελευταίο, συμφωνήσαμε με τη διοίκηση ώστε να έχουμε στην ανδρική μας ομάδα ως βασικό κορμό γηγενείς νεαρούς αθλητές. Στόχος μας η αθλητική ανάπτυξη των εν λόγω αθλητών, έτσι ώστε να λειτουργούν και ως κίνητρο για τους μικρότερους των ακαδημιών. Παράλληλα με αυτούς, η ομάδα πλαισιώθηκε και με 4 έμπειρους αθλητές (Μανούσος, Νικολόπουλος, Θεοδωράκος, Γκούτζιας), οι οποίοι έχουμε σαν στόχο να βοηθήσουν αφενός την ομάδα  και αφετέρου τους νεαρούς συμπαίκτες στο απαιτητικό αυτό πρωτάθλημα», για μα προσθέσει :

«Το προπονητικό staff πλαισιώνεται από τους έμπειρους coach Ρούλη Πασχάλη και Σίσκο Κώστα, με τους οποίους έχουμε μια αποτελεσματική και πιστεύω αποδοτική συνεργασία. Μαζί με τη διοίκηση του κ. Αθανασιάδη βάλαμε ως στόχο ότι, για τη συγκεκριμένη αγωνιστική χρονιά, η ομάδα μας θα πρέπει να εδραιωθεί αρχικά στην κατηγορία και  να δοθεί συνάμα χρόνος και εμπειρία στα νεαρά παιδιά τα οποία αποτελούν και το μέλλον αυτού του συλλόγου. Προπονητές και διοίκηση γνωρίζουμε ότι η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη, καθότι υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι ενισχυμένες με αρκετούς και έμπειρους αθλητές. Παρόλα αυτά, προσπαθώντας να συνδυάσουμε εμπειρία και νεανική ορμή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στις δύσκολες αυτές στιγμές του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου αθλητισμού».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ