19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πέρι Ντόντσιτς και άλλων “δαιμονίων” (pics)

Πρόσφατα ο Λούκα Ντόντσιτς έκλεισε το 20ο έτος της ηλικίας του, έχοντας πλέον καταφέρει πράγματα και θαύματα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο Σλοβένος γκαρντ έκλεψε τις εντυπώσεις ήδη από τα 16 του και από τότε ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν παίκτη με λαμπρό μέλλον. Μόλις στα 18 του, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σλοβενία, σε ένα τουρνουά που ο νεαρός σταρ κατάφερε να κάνει όλα τα βλέμματα να πέσουν πάνω του προσδίδοντας του το προσωνύμιο "Wonderkid". Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και την επόμενη σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ντόντσιτς να κατακτά το πρωτάθλημα Ισπανίας, την Ευρωλίγκα καθώς και τον τίτλο του MVP της σεζόν και του Final Four της διοργάνωσης. Μία μαγική σεζόν που έληξε με τον καλύτερο τρόπο και το νούμερο τρία του draft του ΝΒΑ. Το "Wonderkid" δεν άργησε να λάμψει και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, καθώς από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του έδειξε πως τίποτα δεν έγινε τυχαία. 

Στα 20 του ο Λούκα Ντόντσιτς ζει το όνειρό του, που βρίσκονταν ωστόσο στην ίδια ηλικία οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αστέρες που έχουν περάσει από το ΝΒΑ;

Ντιρκ Νοβίτσκι:

Ο συμπαίκτης του Λούκα Ντόντσιτς στους Ντάλας Μάβερικς είναι έτοιμος να περάσει σε μία νέα φάση στην καριέρα του και να παραδώσει την σκυτάλη στο "νέο αίμα". Τη χρονιά που ο Λούκα Ντόντσιτς γεννήθηκε, το 1999 ο Νοβίτσκι έγινε draft στο νούμερο 9 από τους Μιλγουόκι Μπακς για να γίνει μετά από λίγη ώρα ανταλλαγή στους Ντάλας Μάβερικς ενώ έγινε μόλις ο τέταρτος Γερμανός που έχει αγωνιστεί στη λίγκα.

Δώδεκα χρόνια μετά, ο Νοβίτσκι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη φανέλα των "Μαβς" και σήμερα, αποτελεί την πιο εμβληματική μορφή για την ομάδα του Ντάλας, με τον Γερμανό να μιλάει πολλές φορές για τον νέο του συμπαίκτη ως το next big thing της ομάδας.

 

Πάου Γκασόλ:

Ο Ισπανός σουπερστάρ έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Γκασόλ έχει κερδίσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ δύο φορές με τους Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ με την Εθνική Ισπανίας έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου το 2006, κατακτώντας επίσης το βραβείο του MVP της διοργάνωσης και τρείς φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2009, 2011, 2015). Στα 20 του ωστόσο, δεν είχε ακόμα κάνει το μεγάλο βήμα προς το ΝΒΑ, καθώς αγωνιζόταν ακόμη στη Μπαρτσελόνα. Το draft για τον Γκασόλ ήρθε ένα χρόνο μετά όταν επιλέχθηκε επίσης στο νούμερο 3 από τους Μέμφις Γκρίζλις.

Ντράζεν Πέτροβιτς:

O Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια που πέρασαν στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ από την Γηραιά Ήπειρο. Στη σύντομη καριέρα του, κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό της παγκόσμιας μπασκετικής κοινότητας. Κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών (νυν Ευρωλίγκα) με την Τσιμπόνα για να κάνει το μεγάλο βήμα προς την άλλη μεριά του Ατλαντικού το 1986, όταν δηλαδή έγινε 20 χρονών και να επιλεγεί στο νούμερο 60 του draft από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Τόνι Πάρκερ:

O Γάλλος γκαρντ είναι ένας ο πλέον πολυνίκης Ευρωπαίος στο ΝΒΑ καθώς μετρά τέσσερις τίτλους με τους Σαν Αντόνιο Σπερς (2003, 2005, 2007, 2014) και ένα πρωτάθλημα Ευρώπης με την Εθνική Γαλλίας. Ο Πάρκερ επιλέχθηκε στα 19 του από τους Σπερς στο νούμερο 28 του draft, και ένα χρόνο αργότερα, στα 20 του, φόρεσε το πρώτο του δαχτυλίδι.

Άρβιντας Σαμπόνις:

O Λιθουανός σταρ έχει κερδίσει τα πάντα με την Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '82, Ευρωμπάσκετ το '85, και χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπικούς Αγώνες του 1988. Ο Σαμπόνις, επιλέχθηκε στα 22 του από τους Μπλέιζερς ωστόσο δεν αγωνίστηκε στην ομάδα του Πόρτλαντ μέχρι τα 31 του! Στα 20 του, αγωνιζόταν στη Ζαλγκίρις.

Tόνι Κούκοτς:

O Τόνις Κούκοτς ήταν μέλος της μαγικής ομάδας του Μάικλ Τζόρνταν, και μαζί με τους Σικάγο Μπουλς κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Με την Εθνική ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπη το 1989 και το 1991 αλλά και Πρωταθλητής Κόσμου το 1990. Ο Κροάτης σταρ έγινε draft στα 22 του από τους Σικάγο Μπουλς ενώ στα 20 του αγωνιζόταν στην Γιουγκοπλάστικα με την οποία κατέκτησε τρεις φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ο Λούκα Ντόντσιτς μοιάζει να βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων Ευρωπαίων αστέρων που έλαμψαν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ενώ φαίνεται πως ήρθε για να γράψει ιστορία. Το μέλλον θα δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει το "Wonderkid".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ