26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέρασε και από την Βαλένθια ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε νέο διπλό στην Ισπανία μετά και τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης πριν από δύο εβδομάδες, αυτή τη φορά απέναντι στη Βαλένθια με 82-86 φτάνοντας τις 3 συνεχόμενες πλέον στη διοργάνωση με τους Τζέιμς Φελντέιν και Πέρο Άντις να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Για την Βαλένθια ήταν η 8η συνεχόμενη ήττα και πλέον το όνειρο για μία θέση στην οκτάδα μοιάζει ακατόρθωτο.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το κακό ξεκίνημα στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν με 7-2 στο 4' βρήκαν τις λύσεις αρχικά στο πρόσωπο του Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος με 7 συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 9-13 στο 5' και στη συνέχεια με τους Άντιτς και Φελντέιν να βρίσκουν χώρους και να εκτελούν από τα 6,75 έκλεισαν την περίοδο με προβάδισμα 4 πόντων (22-26). 

Στην δεύτερη περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας με σύμμαχο τα επιθετικά ριμπάουντ έκανε ένα σερί 7-0 και πήρε προβάδισμα 11 πόντων (22-33) στο 13'. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι με καλάθια των Βαν Ρόσομ και Βίβες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με ένα δικό τους σερί 9-0 στα τελευταία 3 λεπτά της περιόδου έκλεισαν το ημίχρονο στο 38-40.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εκατέρωθεν λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα στο 25' το σκορ να είναι στο 51-50 με καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πάρει ισχυρό προβάδισμα. Στην συνέχεια όμως η τριάδα των Γκριν, Σαν Εμετέριο και Πλάις πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση και ανέβασαν την διαφορά στο 63-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη και τελυταία περίοδο και ενώ η Βαλένθια είχε αποκτήσει προβάδισμα 11 πόντων (72-61) στο 35' η ομάδα του Βελιγραδίου, με τους Φελντέιν και Αντίτς να παίζουν σχεδόν μόνοι τους, ισοφάρισε σε 72-72. Στη συνέχεια ο αγώνας πήρε άγριο ρυθμό αλλά τα συνεχόμενα λάθη των Ισπανών απέβησαν μοιραία με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας να πάρει τη νίκη αξιοποιώντας τις βολές στο τέλος.

Παίκτης κλειδί: Ο Τζέιμς Φελντέιν σκόραρε 24 πόντους με 8/10 δίποντα και έδειξε πως συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Με την γλώσσα των αριθμών: Τα 11 επιθετικά ριμπάουντ για την Βαλένθια ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα καθώς με αυτόν το τρόπο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να πάρουν τελικά τη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ