18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πέντε χώρες, δύο υποψηφιότητες, ένα Μουντομπάσκετ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία το Παγκόσμιο Κύπελλο θα φιλοξενηθεί από περισσότερες της μίας χώρες. Η FIBA θα εφαρμόσει στη διοργάνωση του 2023 το μοντέλο συνδιοργάνωσης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στο Παναφρικανικό και στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα, και ελπίζει ότι θα έχει την ίδια επιτυχία. Άλλωστε προχωρά αναγκαστικά σε αυτή την επιλογή μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων τόσο της Τουρκίας (θέλει, όπως ανέφερε στη σχετική επιστολή της, να επενδύσει τα χρήματα που θα διέθετε στην ανάπτυξη του τουρκικού μπάσκετ) όσο και της Ρωσίας (η ρωσική ομοσπονδία εμφανίζεται ενοχλημένη από τις επιθέσεις που δέχεται ο ρωσικός αθλητισμός από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, κυρίως μέσω των κατηγοριών για ντόπινγκ και εκφράζει με αυτό τον τρόπο την ενόχλησή της).

Η απόσυρση αυτών των δύο υποψηφιοτήτων έχει επίσης ως αποτέλεσμα για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο να διοργανωθεί εκτός Ευρώπης. Μετά την Κίνα το 2019, θα το φιλοξενήσουν είτε η Αργεντινή μαζί με την Ουρουγουάη είτε οι Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες. Αυτές οι δύο συνυποψηφιότητες είναι οι μοναδικές που έχουν μείνει στο τραπέζι και ανάμεσα σε αυτές θα επιλέξει η FIBA.

"Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε ότι όταν διάφορες χώρες φιλοξενούσαν μαζί τις πιο μεγάλες διοργανώσεις μας, το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο. Αυτό συνέβη στις δύο τελευταίες διοργανώσεις του Ευρωμπάσκετ, καθώς επίσης στο AfroBasekt 2017 και στο FIBA America Cup το 2017. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτοί η φόρμουλα θα λειτουργήσει επιτυχώς και για την κορυφαία μας διοργάνωση. Επιπλέον όλες οι υποψήφιες χώρες έχουν μεγάλη μπασκετική παράδοση και παθιασμένο μπασκετικό κοινό", δήλωσε ο Πάτρικ Μπάουμαν.

Η απόφαση για το πού θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 θα ανακοινωθεί στις 9 Δεκεμβρίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ