21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πέντε ομάδες καταδικασμένες να μην κάνουν… ρούπι

Η απόφαση για επιστροφή στη δράση και ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20 φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου για το ΝΒΑ. Ήδη όμως υπάρχουν κάποια δεδομένα ενόψει της επόμενης. Ένα από αυτά αφορά σε πέντε ομάδες που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να κινηθούν επί της ουσίας στην αγορά. Είναι αυτές που έχουν ελάχιστα περιθώρια βάσει του σάλαρι καπ, των παικτών που δεν προσφέρονται για ανταλλαγές πρώτου μεγέθους και των συμβολαίων που θα κουβαλήσουν, να αλλάξουν πολλά στα ρόστερ τους. Ποιες είναι αυτές;

 

ΦΙΛΑΦΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ

Οι 76ερς έχουν το μεγαλύτερο payroll της επόμενης σεζόν αφού φτάνει τα 146,9 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα θα επιβαρυνθούν με 8,1 εκατομμύρια ως φόρο πολυτελείας που θα τους οδηγήσει στα 12,9 με τον τελικό φόρο. Τέσσερις παίκτες τους θα εισπράξουν από τουλάχιστον 27 εκατομμύρια στην επόμενη σεζόν, οπότε επί της ουσίας οι Σίξερς δεν μπορούν να κάνουν ούτε... βήμα από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Το θετικό γι' αυτούς είναι ότι έχουν 11 συμβόλαια και πιθανότατα μία επιλογή πρώτου γύρου από την Οκλαχόμα.


Η ομάδα της Φιλαδέλφεια έβαλε ένα στοίχημα. Άφησε τον Τζίμι Μπάτλερ προκειμένου να φτιάξει μία γραμμή ψηλών με τους Τζόελ Εμπίντ και Αλ Χόρφορντ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι ωστόσο γεγονός ότι η ως τώρα συνύπαρξη τους δεν έφερε αποτελέσματα. Γι' αυτό και ο κόουτς Μπρεντ Μπράουν στη διάρκεια της φετινής περιόδου άρχισε να δοκιμάζει σχήματα χωρίς τον Χόρφορντ που είναι άλλωστε κοντά στα 34 του. Έχει πάντως εγγυημένο συμβόλαιο ακόμη τριών χρόνων αντί 69 εκατομμυρίων. Οι περισσότερες ομάδες έχουν λύσεις στη θέση του σέντερ και δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να καλύψουν ένα τέτοιο συμβόλαιο οπότε το σενάριο ανταλλαγής μοιάζει απίθανο.

 


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

Οι «Λιμνάνθρωποι» θέλουν πρώτα απ' όλα να διασφαλίσουν ότι θα κρατήσουν τον Άντονι Ντέιβις. Αν υποθέσουμε ότι αυτό θα συμβεί, τα περιθώρια για να κάνουν κινήσεις έτσι ώστε να βελτιώσουν το υπάρχον ρόστερ τους θα είναι ελάχιστες. Με τον «φρύδια» στο maximum συμβόλαιο, οι Λέικερς θα ξεπεράσουν το όριο του σάλαρι καπ οπότε θα κάνουν χρήση της μεσαίας εξαίρεσης προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο ταλαντούχο παίκτη. Παράλληλα οι Λέικερς δεν έχουν παίκτες που να μπορούν να θεωρηθούν υποψήφιοι για ανταλλαγές. Ο Κάιλ Κούζμα και η επιλογή πρώτου γύρου που έχουν στο φετινό ντραφτ δεν τους δίνουν τέτοια επιλογή. Με αυτά τα δεδομένα η καλύτερη προοπτική είναι η είσοδος στην επόμενη σεζόν, με το ρόστερ που έχουν φέτος.


ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ

Με τους Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Ουέστμπρουκ στα μέγιστα συμβόλαια τα οποία αυξάνονται κάθε χρόνο, οι Ρόκετς θα είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένοι. Βρίσκονται 10 εκατομμύρια κάτω από τον φόρο πολυτελείας έχοντας μόνο εννιά παίκτες, δεδομένα που τους βάζουν σε δύσκολη θέση. Η συγκρότηση ενός ρόστερ τουλάχιστον 14 παικτών θα του οδηγήσει στον φόρο και η επιλογή τους θα είναι η μεσαία εξαίρεση. Από τους παίκτες που δεσμεύονται για την επόμενη σεζόν μαζί τους, θα μπορούσε να μπει σε μία λογική ανταλλαγής ο Έρικ Γκόρντον. Έτσι θα αποκτούσαν μία κάποια ευελιξία. Είναι ένα όνομα που θα μπορούσε να προκαλέσει ενδιαφέρον, παρότι πρόκειται ωστόσο για έναν παίκτη που έχει μπροστά του συμβόλαιο τριών χρόνων αντί 18,2 εκατομμυρίων.

 


ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

Είναι από τις ομάδες με τη μικρότερη ευελιξία. Το γνώριζαν με τις κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού με τους Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ίρβινγκ και ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Οι Νετς επένδυσαν παράλληλα σε παίκτες που τους έδωσαν βάθος (Σπένσερ Ντινουίντι, Κάρις ΛεΒέρτ και Τάουρεαν Πρινς) και ξεπερνούν κατά 4,7 εκατομμύρια το όριο με βάση το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Έχοντας όμως ήδη 14 παίκτες τα περιθώρια για να αλλάξουν κάτι είναι ελάχιστα. Γι' αυτό και το βασικό ζητούμενο με τα σημερινά δεδομένα, είναι η ανανέωση με τον Τζόε Χάρις. Επιπρόσθετα η ομάδα του Μπρούκλιν δεν έχει παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πιθανές ανταλλαγές.


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

Θέση στη λίστα των ομάδων με τα μικρότερα περιθώρια εξέλιξης ανήκει και η δεύτερη ομάδα του Λ.Α. Έχουν μόνο 10 παίκτες για το ρόστερ της επόμενης σεζόν και εκ των πραγμάτων θα κάνουν χρήση της μεσαίου επιπέδου εξαίρεσης. Όπως και οι προαναφερθείσες ομάδες, δεν έχουν κάποιο «trade asset», παίκτη που να μπορεί να προσφερθεί ως αντάλλαγμα για να δημιουργήσει νέα δεδομένα, αφού έδωσαν και τις επιλογές πρώτου γύρου του ντραφτ στους Θάντερ. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, απέχουν 25 εκατομμύρια από τον φόρο πολυτελείας, ωστόσο μπορούν να φτάσουν εκεί αν ανανεώσουν με τον Μοντρέζλ Χάρελ και τον Μάρκους Μόρις που είναι μέσα στα πλάνα τους. Επί της ουσίας δεν μπορούν να δημιουργήσουν χώρο στο σάλαρι καπ χωρίς να ανταλλάξουν τον Κάουι Λέοναρντ ή τον Πολ Τζορτζ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ