21.3 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Πένθος στις ΗΠΑ για τον 17χρονο Τζέιμς Χάμπτον

Στη θλίψη βύθισε τις ΗΠΑ και τον μπασκετικό κόσμο ο χαμός του 17χρονου Τζέιμς Χάμπτον, ο οποίος στη διάρκεια ενός αγώνα της λίγκας που διοργανώνει η Nike για ταλαντούχους αθλητές, κατέρρευσε κι έχασε τη ζωή του.

Πένθιμα νέα έρχονται από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την είδηση του θανάτου του Τζέιμς Χάμπτον. Ο 17χρονος αθλητής, που συμμετείχε στο Nike Elite Youth Basketball League, το οποίο διεξαγόταν στην εν λόγω περιοχή από την εταιρεία αθλητικών ειδών, έπεσε στο παρκέ στη διάρκεια ενός αγώνα του πρωταθλήματος, ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει ένα διαιτητή, ώστε να διαμαρτυρηθεί.

Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, λέγοντας «Hey ref», έχασε τις αισθήσεις του και δεν τις ανέκτησε ποτέ ξανά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η ακριβής αιτία του θανάτου δεν είναι γνωστή, αλλά ο Χάμπτον δεν είχε ανησυχήσει για πρώτη φορά με την κατάσταση της υγείας του. «Είχε επιληπτικές κρίσεις έναν χρόνο νωρίτερα», αναφέρει ο διευθυντής της ομάδας του, Τζέικομπι Ντέιβις, ο οποίος θυμάται πως ένας από τους προπονητές της Team United, του είχε πει ότι ο νεαρός αθλητής «έβλεπα τα μάτια του να γυρίζουν πίσω στο κεφάλι του. Έτρεξα στο παρκέ, νομίζοντας ότι είχε πάλι επιληπτική κρίση. Ένας γυμναστής ήρθε, στη συνέχεια, λέγοντας πως δεν ήξερε τι γινόταν ακριβώς. Μετά, ήρθε ένας άλλος να ελέγξει το σφυγμό του και μας είπε, ότι δεν είχε σφυγμό».

Με αυτό τον τρόπο, στην ουσία, ολοκληρώθηκε το σκηνικό της κατάρρευσης του Χάμπτον στο παρκέ, με την ανακοίνωση του θανάτου του να μην αργεί. Κι όλα αυτά, για έναν 17χρονο αθλητή...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ