20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Πέιν: «Όλα είναι θέμα χρόνου»

Σε κάποιους αγώνες έδειχνε λίγο σαν να βρίσκεται αλλού. Οι συστάσεις που τον συνόδευαν αγωνιστικά πάντως ήταν θετικές και μόνο, γι’ αυτό και ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε το ΟΚ για την απόκτησή του. Γι' αυτό και του έδωσε ευκαιρίες... Ο Άντριαν Πέιν με τη σειρά του το πάλεψε –και το παλεύει ακόμη- και δείχνει να προσαρμόζεται και να είναι σε θέση να βοηθήσει. Να δώσει ανάσες στον Γκιστ, που είναι και το βασικό ζητούμεο για τον Παναθηναϊκό. Απέναντι στην Βαλένθια έκανε ίσως την καλύτερη παρουσία του στα πράσινα. Για τον ίδιο είναι θέμα χρόνου όπως λέει. Είτε για την προσαρμογή του, είτε για την πορεία του τριφυλλιού στην Ευρωλίγκα.

«Πιστεύω πως βοήθησα κι εγώ στον αγώνα με την Βαλένθια και πιστεύω πως ήταν θέμα χρόνου και προσαρμογής. Όσο περνάει ο καιρός νιώθω πιο άνετα, μαθαίνω τους συμπαίκτες μου, αλλά και τι ζητάει ο προπονητής από μένα και τον κάθε αγώνα. Ελπίζω να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο στη συνέχεια».

Ο Πέιν πάντως μπαίνει στην... μακρά λίστα αυτών που περνάνε τον Ατλαντικό έχοντας στο μυαλό τους «το μπάσκετ είναι ένα όπου κι αν παίζεται» για να καταλάβουν στην πορεία πως τα πράγματα δεν είναι και ακριβώς έτσι: «Όχι... Τελικά θα πω πως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και το ΝΒΑ. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης. Οπότε σίγουρα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για τον κάθε παίκτη που έρχεται από το ΝΒΑ στην Ευρώπη. Μπορεί να είναι το ίδιο παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα είναι και πού διαφορετικό».

Οι διαφορές δεν σταματάνε στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού το κάθε αποτέλεσμα μετράει από την κανονική περίοδο ακόμη. Κάτι ακόμη που έμαθε και κρατάει, αναγνωρίζοντας πως δεν γίνεται να κάνει προβλέψεις: «Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξουμε πιο μπροστά από ότι πρέπει αυτή τη στιγμή. Έχουμε έναν αγώνα ακόμη για την Ευρωλίγκα, να τελειώσει να δούμε τον αντίπαλο και να πάμε από εκεί».

Στα μαθήματα βάλτε και το «τι εστί Ευρωλίγκα», ποιο είναι το σύστημα διεξαγωγής, πως βγαίνει η βαθμολογία, πως δημιουργούνται τα ζευγάρια, πόση σημασία έχει το πλεονέκτημα έδρας: «Ναι... (γελάει) Παραδέχομαι πως ήταν λίγο δύσκολο για μένα μέχρι να μάθω το σύστημα της Ευρωλίγκας, να μάθω τη σημασία κάθε αγώνα. Αλλά μου τα εξήγησαν όλα, με βοήθησαν όλοι εδώ, τα παρακολουθώ κι εγώ και βλέπω τι γίνεται. Απλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν σταδιακά. Ελπίζω να φτάσουμε μακριά και πιστέυω πως μπορούμε να το καταφέρουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ