18.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πέθανε στη φυλακή ο «fast» Έντι Τζόνσον

O Έντι Τζόνσον, δύο φορές all star ενώ αγωνιζόταν στο ΝΒΑ με τους Ατλάντα Χοκς, πέθανε ενώ βρισκόταν στη φυλακή σε ηλικία 65 ετών.

Ο «Fast Eddie», όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη γιατί το 2008 είχε βρεθεί ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση ενός 8άχρονου κοριτσιού. Είχε αντιμετωπίσει, στο παρελθόν, προβλήματα με ναρκωτικά και κατάθλιψη, ενώ πριν οδηγηθεί στη φυλακή είχε συλληφθεί περίπου εκατό φορές, για διάφορα αδικήματα, όχι μόνο σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά ληστείες, επίθεση σε αστυνομικούς και διαρρήξεις.

Απεβίωσε στις 26 Οκτωβρίου, σε σωφρονιστικό ίδρυμα στη Φλόριντα, ωστόσο η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μόλις την Τρίτη (03/11). Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Σάντα Ρόσα του Μίλτον, αρρώστησε και πέθανε. Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες, γύρω από το θάνατό του, παρά μόνο πως θα ταφεί στο κοινοτικό νεκροταφείο Ουέρντεϊλ, στη Φλόριντα, το Σάββατο (07/11).

Εκτός από τα «γεράκια», αγωνίστηκε στο ΝΒΑ και στους Κλίβελαντ Καβαλίερες και τους Σιάτλ Σούπερσονικς, έχοντας κατά μέσο όριο από το 1977 έως το 1986 15,1π., 2,3 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ, αγωνιζόμενος σε συνολικά 675 παιχνίδια. Το 1987 αποβλήθηκε από το «μαγικό κόσμο» λόγω επανειλημμένης χρήσης κοκαΐνης. Η «μάχη» του με τον εθισμό συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια, ενώ δεν επιχείρησε να ξαναπαίξει μπάσκετ. Αγωνιζόταν ως γκαρντ.

https://www.youtube.com/watch?v=5mmbuNry6ag



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ