19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πάρτι… παραμονής με 100αρα για τον ΠΑΟΚ!

Φέρτε τον επόμενο για τον ΠΑΟΚ! Η ομαδα του Κώστα Χαραλαμπίδη με ένα ρεσιτάλ ευστοχίας από τη γραμμή του τριπόντου (12/24) έκανε χίλια κομμάτια τον Ιωνικό Νικαίας επικρατώντας με 110-80 για την 16η αγωνιστική της Basket League και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Δικέφαλος του Βορρά υπερκάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου (83-66) και ανέβηκε στο 5-11 ενώ οι Νικαιώτες έπεσαν στο 7-9.

Η κατρακύλα του Ιωνικού Νικαίας συνεχίζεται και πλέον μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες είναι ορατό το ενδεχόμενο να παλέψει για την παραμονή του. Η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού παρέδωσε τα όπλα από το ημίχρονο και δίχως σημάδια αντίδρασης παρέδωσε σώμα και ψυχή στους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν σε τρομερή ημέρα τους Αντουάν Ουίγκινς και Σάνον Σόρτερ με 26 και 20 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά των ηττημένων οι νεοφερμένοι Σίμπσον (19π.) και Μόμπλεϊ (13π.) στάθηκαν στο ύψος τους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο κεφάτος στην πρώτη περίοδο χτίζοντας μια μικρή διαφορά (12-6,5') με τον Τσόχλα να είναι άχαστος από τα 6.75 μέτρα (2/2) ενώ ο Μόμπλεϊ αποτελούσε τον μοναδικό σκόρερ των φιλοξενουμένων. Σκυτάλη στην επίθεση πήρε ο Μπεστ και διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου μια διψήφια διαφορά υπέρ των γηπεδούχων (27-17).

Με καταιγισμό τριπόντων από τον Σμιθ και τον Σόρτερ ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε τη διαφορά στο 36-20 βάζοντας γερές βάσεις για τη συνέχεια με τον Ιωνικό να δείχνει να μην έχει πλάνο στις επιθέσεις του. Οι περιφερειακοί του ΠΑΟΚ βομβάρδιζαν συνεχώς από τη γραμμή του τριπόντου (10/16) με πρωτεργάτη τον Σμιθ (17π.) και πλέον έδειχνε από το ημίχρονο να έχει μπει το τραίνο στις ράγες (59-39).

Ο Ιωνικός χρειάστηκε σχεδόν τρία λεπτά για να σημειώσει το πρώτο καλάθι και μέχρι να συμβεί ο Σόρτερ είχε φτάσει τη διαφορά στο 68-42 ενώ έφτασε και τους +30 (72-42) στο 25'. Στην εξίσωση μπήκε και ο Ουίγκινς (20π.) και πλέον φάνηκε να ξεκαθαρίζει για τα καλά η υπόθεση νίκης υπέρ των γηπεδούχων (90-53).

Το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Κώστα Χαραλμπίδη να ρίχνει στη μάχη και τους πιτσιρικάδες Ιατρίδη, Χατζηνικόλα και Καρμανώλη ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους. Τελικά δίχως κάποια ιδιαίτερη συγκίνηση ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα και τη διαφορά μέχρι τέλος (110-80).

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΧΙΖΑ: Όλα κύλησαν ομαλά και κατ' ευχήν για την ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη αλλά τίποτα δεν είναι παραπάνω από την υγεία και το απέδειξαν περίτρανα οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Πριν το τζάμπολ και κατά την παρουσίαση των Θεσσαλονικιών εμφανίστηκαν με μπλουζάκια υποστήριξης στον συμπαίκτη τους Σταύρο Σχίζα με το μήνυμα #staystrongstavros μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στην αναμέτρηση με την Ντιζόν και ο Έλληνας γκαρντ μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο αγωνιά για την επιστροφή του στα παρκέ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ένα ματς που δεν χωράει κριτική με τον ΠΑΟΚ να υπερισχύει σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες εκτός των κλεψιμάτων (6 έναντι 9) ενώ τα δυνατά του χαρτιά ήταν τα ριμπάουντ (38 έναντι 27) αλλά και η ευστοχία στα δίποντα (27/40 έναντι 15/35).

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 59-39, 90-53, 110-80

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ