20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πάρτι από τα 6μ75 στην Πάτρα

Ο Απόλλωνας Πάτρας πήρε μια ιδιαίτερα πολύτιμη νίκη στο δικό του σπίτι με τον πλέον εμφατικό τρόπο, φτάνοντας στο 83-67 επί του Κολοσσού Ρόδου, όντας εκπληκτικά εύστοχος από την περιφέρεια.

Ο Απόλλωνας Πάτρας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Για την ακρίβεια η ευστοχία του από τη γραμμή των 6μ75 ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον Κολοσσό Ρόδου να πλησιάσει, πολύ δε περισσότερο να απειλήσει. Να το πούμε και με αριθμούς: Οι γηπεδούχοι είχαν στα μισά του δρόμου 9/16 τρίποντα και από την άλλη 6/17 δίποντα. Και παράλληλα είχαν υποπέσει σε μόλις τρία λάθη στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Οι Πατρινοί πήγαν από το 15-10 (7’) στο 24-10 (8’10’’), έφτασαν σε double score στο ημίχρονο (30-15), για να πάνε στα αποδυτήρια με ένα «χορταστικό» 47-24. Όσο κι αν προσπαθούσε ο Κολοσσός, ο οποίος είχε χάσει και τη μάχη των ριμπάουντ (20-15) και είχε διαπράξει 7 λάθη, μετρώντας μόλις 1/7 τρίποντα, ο Απόλλωνας αντιδρούσε, ευστοχούσε σε ένα ακόμη τρίποντο και η διαφορά άνοιγε και πάλι.

Ο Κολοσσός Ρόδου είπε να κάνει τη δική του προσπάθεια στο δεύτερο μισό. Επέστρεψε συγκεντρωμένος, προσπάθησε να πιέσει περισσότερο και να κλείσει τα σουτ από την περιφέρεια. Η προσπάθειά του αυτή είχε αποτέλεσμα, καθώς πλησίασε στους 10 πόντους (56-46, 27’) με τον Απόλλωνα Πάτρας να βλέπει και τον Χίκεϊ να αποχωρεί με ενοχλήσεις μετά από μια προσπάθειά του για ριμπάουντ. Οι Ροδίτες κατέβασαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή και με μονοψήφια τιμή έκλεισε η τρίτη περίοδος (62-54).

Τελείως διαφορετική εικόνα στην τέταρτη περίοδο, με τους Πατρινούς να ανοίγουν και πάλι την ψαλίδα της διαφοράς και να φτάνουν από το 72-58 (33'30'') ως το 80-58 (36'10'') με τον Χίκεϊ που είχε επιστρέψει στο παιχνίδι, δείχνοντας πως ο τραυματισμός του δεν ήταν κάτι σοβαρό. Και ως το τελικό 83-67.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Μπαρτ και Καλινόσκι έδωσαν ρεσιτάλ επιθετικά και κυρίως από τα 6μ75. Να σταθούμε όμως λίγο σε έναν άλλο παίκτη της Πάτρας, τον Γιάννη Κουζέλογολου, ο οποίος άφησε το παρκέ με νταμπλ νταμπλ (11π, 14ρ) δίνοντας σημαντικές βοήθειες στην ομάδα του.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Τα σουτ τριών πόντων ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ήταν αυτά που έδωσαν ένα προβάδισμα 23 πόντων στον Απόλλωνα, δίνοντάς του τον τίτλο του απόλυτου φαβορί της αναμέτρησης νωρίς νωρίς. Για την ιστορία να πούμε πως ο Απόλλωνας τελείωσε τον αγώνα με 15/30 σουτ από τα 6μ75!

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ