20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πάρκερ: “Η Βιλερμπάν του χρόνου στο Eurocup”

Ο Τόνι Πάρκερ, εκτός από σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς, είναι και ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν. Με αυτή την ιδιότητά του, λοιπόν, δήλωσε πως η ομάδα θα επιστρέψει του χρόνου στο Eurocup. Μιλώντας στην εκπομπή Basket Time του RMC στη Γαλλία, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς αυτό το ενδεχόμενο.

“Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την Ευρωλίγκα. Έχω ήδη ενημερώσει τη γαλλική ομοσπονδία και τη λίγκα ότι του χρόνου θα παίξουμε στο Eurocup. Στόχος μας είναι να γίνουμε κάποια στιγμή μια από τις ομάδες που παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα. Θέλω να εκπροσωπήσουμε επάξια τη Γαλλία. Κι η Γαλλία πρέπει να εκπροσωπείται στις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

Φέτος, ως γνωστόν, δεν υπήρχε γαλλική ομάδα ούτε στην Ευρωλίγκα, μετά από απόφαση του Τζόρντι Μπερτομέου και των επιτελών του στη Βαρκελώνη, ούτε στο Eurocup, μετά από την απόφαση της γαλλικής ομοσπονδίας να συνταχθεί πλήρως με τις αποφάσεις της FIBA και να στηρίξει το νεοσύστατο Champions League. Εκεί μετέχει και η Βιλερμπάν, άλλωστε πριν από λίγες μέρες προκρίθηκε στα προημιτελικά σε βάρος του Άρη.

“Τον Ζαν Πιερ Σιουτάτ (σ.σ. πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας) τον εμπιστεύομαι. Ξέρω ότι κάνει πολλά για το μπάσκετ. Όταν πήρε την απόφαση να συνταχθεί με τη FIBA, του ε΄πα πως γι’ αυτή τη χρονιά είμαι μαζί του. Αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας, ο Ζαν Πιερ ξέρει πολύ καλά ότι στόχος μας είναι να παίξουμε στην Ευρωλίγκα. Έτσι ανακοινώνω κατηγορηματικά ότι του χρόνου θα παίξουμε στο Eurocup. Πραγματικά πίστευα ότι θα υπήρχε μια συμφωνία για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία. Θα παίξουμε λοιπόν στο Eurocup. Και ελπίζω ότι σε δύο χρόνια, θα επιλεγούμε για να συμμετάσχουμε στην Ευρωλίγκα”.

Ο Τόνι Πάρκερ αναφέρθηκε και στην προοπτική να κάνει συνεταίρο στη Βιλερμπάν τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα, Νικολά Μπατούμ: “Είμαστε σε συζητήσεις. Θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό που είπα στον Νικό ήταν ότι δεν θέλω μια απλή συνεργασία, όπως αυτή που έχει η Ναντέρ με τον Νάντο Ντε Κολό. Του είπα ότι αν είναι να έρθει μαζί μας, θα πρέπει να είναι κανονικός μέτοχος και να επενδύσει, να είναι μαζί μας 100%. Μέχρι στιγμής οι συζητήσεις μας πάνε καλά”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ