27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πάργκο: “Δε με νοιάζει η Μακάμπι…” (vid)

Ο Τζέρεμι Πάργκο επέστρεψε στο Ισραήλ για να φορέσει τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Της τρίτης διαφορετικής ομάδας από αυτή τη χώρα, τη φανέλα της οποίας θα φορέσει, μετά τη Χάποελ Γκιλμπόα και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο αεροδρόμιο εθεάθη να φορά μία ερυθρόλευκη μάσκα, στα χρώματα δηλαδή της ομάδας της Ιερουσαλήμ. Οπότε η ερώτηση ήταν αναπόφευκτη:

"Την έχω εδώ και αρκετό καιρό. Η αλήθεια είναι ότι την αγόρασα τον Μάρτιο για πλάκα, επειδή δεν πίστευα ότι θα έφτανα ποτέ στο σημείο να τη φορέσω. Να όμως που έφτασα...".

Ο Πάργκο έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα με τη Μακάμπι, την "αιώνια αντίπαλο" της Χάποελ, αλλά γι' αυτόν τέτοια πράγματα δεν έχουν σημασία: "Δεν με νοιάζει η Μακάμπι. Εγώ ήρθα εδώ για την Ιερουσαλήμ και δεν με νοιάζει τίποτα από όλα τα άλλα".

Ο Πάργκο θα μείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει προπονήσεις με τη Χάποελ και παραδέχθηκε ότι μίλησε με τους Κάσπι και Καλοϊάρο για την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ ανάμεσα στους παίκτες και τη λίγκα με αφορμή τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού:

"Μίλησα με τον Κάσπι και άλλους παίκτες και δεν ήξερα ότι υπήρχε πρόβλημα. Μίλησα και με τον Καλοϊάρο και κατάλαβα ότι έχει πρόβλημα. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Ο Κάσπι μου είπε ότι έλπιζε η κατάσταση να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να βοηθηθούν οι παίκτες να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή. Θα είναι δύσκολο αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν, οπότε ελπίζω κι εγώ να συντονιστούμε όλοι κάποια στιγμή στο ίδιο μήκος κύματος".

Ο Τζέρεμι Πάργκο έστειλε κι αυτός το δικό του μήνυμα για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: "Ως μαύρος που ζει στην Αμερική, νομίζω ότι είναι η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να μας ακούσουν. Πιστεύω ότι τώρα μας ακούνε και ελπίζω να συνεχίσουν να μας ακούνε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ