18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάντερ και Ράις “έπιασαν” τον… Θίοντορ

Ο Κέβιν Πάντερ “υπέγραψε” τη νίκη-πρόκριση της Βίρτους Μπολόνια στον τελικό του 3ου Basketball Champions League με 21 πόντους όσους είχε από την άλλη πλευρά και ο Τάιρις Ράις αλλά το 1/11 δίποντα του ήταν μία από τις αιτίες της ήττας “με κατεβασμένα” χέρια για την Μπάμπεργκ. Οι δύο Αμερικανοί πάντως με τους 21 πόντους τους, ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση των Final Four του BCL αφού την ίδια είχε σημειώσει ο Τζόρνταν Θίοντορ με την Μπάνβιτ στον ημιτελικό του 2017.

 


Ο Ράις έβαλε και τα πέντε τρίποντα της ομάδας του, έχοντας 5/9 ενώ οι συμπαίκτες του μέτρησαν 0/14. Τα πέντε τρίποντα του Αμερικανού είναι νέο ρεκόρ στην ιστορία της τελικής φάσης της διοργάνωσης αφού από τέσσερα είχαν ο Πάντερ σήμερα, οι Κορκμάζ και Γκριγκόνις στο Final Four του 2017 και οι Γκλαντίρ -τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό- και Πάντερ σε εκείνο του 2018.

 


Με ρεκόρ ριμπάουντ η Βίρτους

 

Σε ένα παιχνίδι με 91 άστοχα σουτ εντός παιδιάς κι από τις δύο ομάδες του πρώτου ημιτελικού του Basketball Champions League, Βίρτους και Μπάμπεργκ, μοιραία πήγαν και οι δύο σε μεγάλες επιδόσεις ριμπάουντ (47-45). Τα 33 αμυντικά που καταγράφηκαν στη στατιστική της Βίρτους, είναι η κορυφαία των Final Four του BCL αφού 30 είχε η Τενερίφη στον τελικό του 2017. Ρεκόρ για την τελική φάση της διοργάνωσης είναι και τα 47 ριμπάουντ που είχαν συνολικά οι Ιταλοί, ένα περισσότερο από τη Μούρθια στον περσινό μικρό τελικό.

 


Η Μπάμπεργκ δεν βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα ρυθμό και μένοντας στους 50 πόντους “έγραψε” τη χειρότερη επίδοση των Final Four του BCL. Η προηγούμενη ήταν οι 58 που είχε η Βενέτσια στον ημιτελικό του 2017. Οι παίκτες της επιδίδονταν επί 40 λεπτά σε ατομικές ενέργειες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις μόλις τέσσερις ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική της! Είναι βέβαια κι αυτό αρνητικό ρεκόρ για την τελική φάση της διοργάνωσης, αφού στα πρώτα οχτώ ματς Final Four του BCL, δεν υπήρξε ομάδα που να έπεσε κάτω από τις εννιά (η Λούντβιγκσμπουργκ στον ημιτελικό του 2017).

 


Οι Γερμανοί εκτέλεσαν με πολύ χαμηλά ποσοστά σημειώνοντας αρνητικά ρεκόρ για τα Final Four του BCL τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα. Είχαν 27,9% στα δίποντα (12/43) ενώ η Βενέτσια είχε 36,84% (14/38) στον ημιτελικό του 2017 και 21,73% στα τρίποντα (5/23) ενώ η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν εκείνη της Λούντβιγκσμπουργκ στον περσινό ημιτελικό με 23,53% (4/17).

 


Στατιστικά η αποψινή εμφάνιση της Μπάμπεργκ ήταν η χειρότερη που έκανε, μέχρι τώρα, ημί-φιναλίστ του BCL αφού είχε μόλις 42 βαθμούς στο ομαδικό ranking κι ενώ η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν εκείνη των 55 που είχε η Βενέτσια στον ημιτελικό του 2017.

 


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ