21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πάντα πρώτη η ΑΕΚ, άνοδος για Μπάμπεργκ (pics)

Στην κορυφή των power rankings του Basketball Champions League παραμένει η ΑΕΚ, που προσπαθεί φέτος να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Φάιναλ Φορ του ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα προημιτελικά, στο πλαίσιο των οποίων θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μπάμπεργκ. Στη λίστα με την οποία η διοργανώτρια αρχή αξιολογεί τις ομάδες, βάσει της έως τώρα πορεία τους, η «Ένωση» παραμένει στην κορυφή, με τους Γερμανούς να ανεβαίνουν δεύτεροι, ενώ στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε η Αντβέρπ. Αξιοσημείωτη είναι η πτώση της Χάποελ Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται πλέον τέταρτη, από δεύτερη.

«Οι υπερασπιστές του τίτλου είναι η μοναδική ομάδα, από τις οκτώ, η οποία έχει να επιδείξει μονοψήφιες διαφορές σε όσα παιχνίδια έχει χάσει. Πόσο τρελό είναι αυτό; Η πορεία της μες στο 2018 είχε κάποιες απογοητεύσεις και χρειάστηκαν σουτ της τελευταίας στιγμής, αλλά η φετινή έχει να κάνει μόνο με την ΑΕΚ, η οποία κυριαρχεί και φαίνεται καλύτερη εν συγκρίσει με την περσινή σεζόν. Ποια ήταν η μοναδική ήττα τους σε αυτό το διάστημα (σ.σ. 2019); Εναντίον του ΠΑΟΚ, που δεν είχε σημασία, καθώς προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Το μόνο που είναι καλύτερο από τις πορείες της ΑΕΚ και της Μπάμπεργκ είναι πως θα συναντηθούν στα προημιτελικά», αναφέρεται στο κείμενο του Basketball Champions League για τους «κιτρινόμαυρους».

Για την Μπάμπεργκ, την οποία θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα προημιτελικά με το πρώτο ματς να γίνεται την Τετάρτη (27/03, 21.00) στην «Brose Arena», το BCL στέκεται στο νικηφόρο σερί της που έχει φθάσει στους έντεκα διαδοχικούς αγώνες και είναι το καλύτερό της από το 2016, όταν είχε «τρέξει» ρεκόρ 13-0, το οποίο διεύρυνε στο 18-0 με την έναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν, 2017-2018.

Τα power rankings:

Θέση

Ομάδα

Προηγούμενη θέση

1.

ΑΕΚ

1

2.

Μπάμπεργκ

3

3.

Αντβέρπ

4

4.

Χάποελ Ιερουσαλήμ

2

5.

Βίρτους Μπολόνια

9

6.

Νίζνι Νόβγκοροντ

5

7.

Ναντέρ

6

8.

Τενερίφη

13

Πηγή: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ