17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πάνος Ερμείδης στο Basketa: «Δε θα επιτρέπαμε άλλο στραβοπάτημα στο σπίτι μας»

Η Καρδίτσα ήταν αυτή, που χαμογέλασε στο θεσσαλικό ντέρμπι απέναντι στον Ερμή Αγιάς και ο Πάνος Ερμείδης μίλησε στο Basketa.gr για τους λόγους της σημασίας της επιτυχίας, την προσπάθεια υπέρβασης του συνόλου του Γιάννη Τζήμα και τους λόγους που τον έφεραν στην Καρδίτσα, κάνοντας μία… ξεχωριστή αφιέρωση.

Η Καρδίτσα φαίνεται πως έχει… το δικό της τρόπο να αντιδρά και να παίρνει αποτελέσματα. Ο χαρακτήρας που «χτίζει» εξηγεί, μάλλον, το πώς μπορεί να κάνει δικά της ματς, σαν αυτό με τον Ερμή Αγιάς, όπου οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα με ένα πολύ καλό τελευταίο δεκάλεπτο, κέρδισαν με 76-69 και βρίσκονται πια στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα στην Α2, δείχνοντας πως τα όνειρα αυτού του συλλόγου είναι πολλά.

Αυτά, σίγουρα, εκφράζονται και μέσα από την εξαιρετική απόδοση του 20χρονου Πάνου Ερμείδη, ο οποίος ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, στο θεσσαλονικό ντέρμπι των ουκ ολίγων ιδιατεροτήρων. «Δεν είναι τόσο το τακτικό κομμάτι, όσο η σκληράδα και το πάθος που είχαμε. Ήταν ένα δυνατό μας και βουτήξαμε για κάθε κατοχή, γιατί όλες ήταν πολύ σημαντικές. Ο λόγος που ήταν σημαντικές, ήταν το γεγονός, ότι προερχόμασταν από δύο κακές ήττες στην έδρα μας από Αμύντα και Ψυχικό, άρα έπρεπε να κερδίσουμε και νομίζω, ότι τα δώσαμε όλα», εξήγησε ο ίδιος στο Basketa.gr για την επιτυχία της ομάδας του, ύστερα από μία εβδομάδα, που ακολούθησε μία αξιοπρόσεκτη δήλωση του κόουτς Τζήμα, που δεν έκρυβε τον προβληματισμό του. Ο νεαρός γκαρντ, αναφορικά με το πώς διαχειρίστηκε η ομάδα του την κατάσταση που προέκυψε, μετά την εντός έδρας ήττα με το Ψυχικό, θα απαντούσε πως «έχουμε όλοι πίστη στην ομάδα και το τεχνικό μας επιτελείο. Θεωρώ, ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, τόσο στο ρόστερ όσο και στους προπονητές της, απλά χρειάστηκε να ανέβουμε ψυχολογικά και να καταλάβουμε, ότι στο χέρι μας να πάρουμε το παιχνίδι, μπροστά στον κόσμο που μας βοηθά κάθε Σάββατο. Εξαρτάται από εμάς, λοιπόν, το πώς θα παίξουμε και τι θέληση θα δείξουμε, για να πάρουμε το παιχνίδι».

Η Καρδίτσα, λοιπόν, δείχνει πως σε ένα πρωτάθλημα τρομερά ανταγωνιστικό, με την ποιότητα των προηγούμενων ετών, θα μπορούσε να διεκδικεί κάτι σπουδαίο, αφού είναι ήδη στην πρώτη πεντάδα. Ο Πάνος Ερμείδης αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και τονίζει πως «η Καρδίτσα είναι μία πόλη, που στηρίζει την ομάδα αυτή και εμείς βγάζουμε υγεία, από την πλευρά μας. Είναι όλοι τους καλοί άνθρωπο, διοίκηση και παίκτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και έχουμε ένα σύνολο από καλά παιδιά, που συγκροτεί αυτή την ομάδα. Δεν μπορώ να μιλήσω για υπέρβαση, καθώς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σε μία σεζόν όπου μπορούμε να πάρουμε σπουδαία εκτός έδρας αποτελέσματα, όπως αυτό με το Διαγόρα, ή να ηττηθούμε εντός έδρας, όπως με τον Αμύντα και το Ψυχικό. Όσο περνάνε οι αγωνιστικές, πρέπει απλά να μαζεύουμε τα αποτελέσματα».

Ο ίδιος, επανήλθε στο Βορρά, έχοντας ξεκινήσει από την Ξάνθη και τον τοπικό Αρίωνα, για να ακουλουθήσει μια όμορφη διετία στην ΧΑΝΘ και η περσινή εμπειρία στον Απόλλωνα Πατρών, δείχνοντας πως έχει μέλλον. «Ναι, αυτή είναι ακριβώς η πορεία μου και αυτό που προσπαθώ, είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, για να καταφέρω να βρεθώ σε υψηλό επίπεδο. Αυτό της Α2, είναι όντως φοβερό και είμαι πολύ τυχερός, που κάνω αυτό που αγαπάω. Ένα παιδί 20 ετών, φυσικά, δεν μπορεί να έχει ταβάνι, κι ελπίζω να πετύχω τις φιλοδοξίες μου. Τώρα, το ποιες είναι αυτές και ποιο είναι το υψηλό επίπεδο, που μπορώ να φτάσω μακροπρόθεσμα, θα φανεί στην πορεία. Τώρα σκέφτομαι μόνο να κερδίζω με την φανέλα της Καρδίτσας», είπε ο ίδιος και, αναφορικά με το πώς πείστηκε να μετακινηθεί στην Καρδίτσα, επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι της διοίκησης με προσέγγισαν με θερμό τρόπο και μου φέρθηκαν πολύ καλά. Δεν έχω, φυσικά, κανένα παράπονο, σε ένα σύλλογο που βγάζει υγεία και φαίνεται, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, με μία διοίκηση δίπλα στους παίκτες, έχοντας ένα σημαντικό μπασκετικό παρελθόν. Νομίζω, ότι δε μας λείπει τίποτα και για αυτό το λόγο αφοσιωνόμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι, γεγονός πολύ σημαντικό».

Είναι, λοιπόν, η ανάδειξη ταλαντούχων παικτών, ένας λόγος να πάει κανείς στην Καρδίτσα, παρότι θα βρεθεί σε ένα ρόστερ αρκετών «μπαρουτοκαπνισμένων» αθλητών από την κατηγορία; Η απάντησή του είναι καταφατική και αναφέρει πως «αυτό είναι κάτι, που ξεκινά από τον προπονητή, που επιλέγει τους παίκτες που θα εμπιστευτεί. Γενικά, όμως, η ομάδα έχει στην πράξη την φιλοσοφία του να αναδεικνύει νέους αθλητές, ενώ στο σύνολό μας καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας, παίρνουμε αυτό που μας αναλογεί».

Για το τέλος, ο Πάνος Ερμείδης είχε μια ξεχωριστή αφιέρωση να κάνει, για το αποτέλεσμα αυτό. «Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Μαυρογιάννη, που έχει χτυπήσει στο χέρι του και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε να τον έχουμε κοντά μας στα επόμενα παιχνίδια».

Photo Credits: Karditsasportiva.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ