21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνοπλη στο ΟΑΚΑ η Στρασμπούρ

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ η Στρασμπούρ, στον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ για τα φετινά πλέι οφ του Basketball Champions League.

Το γαλλικό συγκρότημα, που δοκιμάζεται την Τετάρτη (28/03, 19.30) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων απέναντι στην «Ένωση», αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (27/03) από το Στρασβούργο για την Αθήνα, μέσω Ζυρίχης. Ο προπονητής του, Βενσάν Κολέ, δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα πλην του γνωστού τραυματία Πάπε Σι. «Έχουμε κίνητρο, είμαστε αποφασισμένοι και πάμε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά παράλληλα και με ταπεινότητα. Υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Όλοι αγωνίστηκαν, ακόμα και οι αναπληρωματικοί ήταν σε καλή κατάσταση, οπότε όλα τα σημάδια είναι θετικά. Όμως, την Τετάρτη (28/03) θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην χάσουμε εντελώς τις ελπίδες μας εν όψει της ρεβάνς», ανέφερε σχετικά ο Γάλλος τεχνικός.

Όσον αφορά στο «κλειδί» για τη νίκη στο ΟΑΚΑ, συμπλήρωσε: «Είναι πολλά. Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να παίξεις πολύ καλά στην άμυνα, γιατί η ΑΕΚ είναι ομάδα που μπορεί να πετύχει 100 πόντους σε κάθε παιχνίδι, εάν την αφήσεις. Έχουν πολύ μεγάλες επιθετικές δυνατότητες. Για αυτό θα πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα για να τους περιορίσουμε. Επίσης, θα πρέπει να μην κάνουμε πολλά λάθη και να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια. Ακόμη και καλή άμυνα να παίξουμε, θα σκοράρουν, οπότε θα πρέπει να είμαστε και καλοί στην επίθεση. Θα πρέπει να κάνουμε ένα πλήρες ματς, να διαχειριστούμε την πίεση, πιστεύοντας ότι και οι διαιτητές θα είναι σωστοί και δεν θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Όμως, γενικά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις καταστάσεις. Να είμαστε συμπαγείς».

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στους ομίλους, με τη Στρασμπούρ να κερδίζει και τις δύο φορές με μικρή διαφορά. Τα παιχνίδια εκείνα, όμως, δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά των προημιτελικών, όπως συμπλήρωσε ο 54άχρονος προπονητής: «Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με την απόκτηση του Πάντερ, ο οποίος αγωνιζόταν στη Ρόζα Ράντομ και τον γνωρίζουμε καλά. Επίσης, απέκτησαν και το Βινς Χάντερ, ο οποίος δεν είναι τόσο ψηλός σέντερ, αλλά είναι πολύ δυνατός. Αυτοί οι δύο παίκτες έχουν ενισχύσει αρκετά την ομάδα τους. Αλλά κι εμείς έχουμε στο 100% τους Λέβι (Ράντολφ) και Λαμπιρί, σε σχέση με το τελευταίο ματς στην κανονική περίοδο. Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Στην κανονική περίοδο τη νικήσαμε με έναν-δύο πόντους διαφορά, αλλά δεν σημαίνει πολλά αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε δύο μεγάλα ματς για να προκριθούμε. Δεν πρέπει να ονειρευόμαστε. Βρισκόμαστε πριν από το Φάιναλ Φορ και για να περάσουμε θα πρέπει να είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση».

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ