22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνθηρας κατασπάραξε την ΑΕΚ!

Ο Πανιώνιος με καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και με καλή άμυνα στο τέλος κατάφερε να υπερασπιστεί μια διαφορά 19 πόντων, που πήρε στις αρχές του δευτέρου μέρους, και να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 78-74. Μια νίκη η οποία του εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή στην Basket League. Μπέρι και Ντόρσεϊ ήταν οι στυλοβάτες της πολύ μεγάλης επιτυχίας των "κυανερύθρων". Η ΑΕΚ με τις γνωστές απουσίες (Θίοντορ, Ματσιούλις, Τσαλμπούρης, Καββαδάς) ήταν σκιά του εαυτού της σοτ μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο με κορυφαίο τον Σαντ Ρος έπαιξε καλή άμυνα και κόντεψε να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά η τραγική αστοχία της από την περιφέρεια τη πρόδωσε.

Ο Πανιώνιος κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας το περίπου αυτονόητο. Έβαλε την μπάλα με μεθοδικότητα μέσα στη ρακέτα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όχι μόνο τις απουσίες της ΑΕΚ, αλλά και την έλλειψη δύναμης και μεγέθους από τους ψηλούς της. Ο Ντόρσεϊ στην αρχή έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Χάντερ και στη συνέχεια, όταν η Ένωση προσπάθησε να κλείσει περισσότερο την άμυνά της, ανέλαβαν δράση πρώτα ο Μπέρι και μετά ο Παπαντωνίου.

Αυτοί οι τρεις παίκτες αποδείχθηκαν άλυτο πρόβλημα για την κακή άμυνα της ΑΕΚ, η οποία στην επίθεση ήταν εξίσου κακή, καθώς δεν μπορούσε να τρέξει και έδειχνε αδυναμία να επιτεθεί μέσα από τη ρακέτα, επιλέγοντας να σουτάρει πολλά και άστοχα τρίποντα. Ως εκ τούτου δεν ήταν έκπληξη που στο 8' ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 19-11 και συνέχισε έτσι και στη δεύτερη περίοδο, παρόλο που η ΑΕΚ με τον Λαρεντζάκη μείωσε πρόσκαιρα σε 21-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η επιμονή του Πανιωνίου να επιτίθεται μέσα στη ρακέτα και της ΑΕΚ να σουτάρει τρίποντα είχε και ένα άλλο αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο οι "κυανέρυθροι" σούταραν 19 βολές (14/19) και η Ένωση μόλις δύο με τον Λαρεντζάκη κι αυτές άστοχες! Δεν είχε καθόλου εύκολους πόντους η ΑΕΚ, έχανε όλα τα ριμπάουντ (22-9 στο πρώτο μέρος), έτσι ο Πανιώνιος κυριαρχώντας πλήρως, κατάφερε σταδιακά να οικοδομήσει μια σημαντική διαφορά, η οποία έφτασε τους 16 πόντους (40-24) στο 18', με τον Μπέρι κατά κύριο λόγο να κάνει... όργια.

Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά, επειδή οι διαιτητές ζήτησαν από τους Ντράγκαν Σάκοτα και Σταύρο Δουβή να φύγουν από τον πάγκο της ΑΕΚ και να μετακινηθούν στην εξέδρα. Αυτή η διακοπή ωφέλησε την ΑΕΚ, η οποία βγάζοντας μερικές καλές άμυνες και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, μείωσε 45'' πριν από το τέλος του ημιχρόνο 42-33 με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Τζέιμς και Λαρεντζάκη. Όμως ο Ντέβιον Μπέρι με buzzer beater τρίποντο από τα 9 μέτρα, έκανε το 47-35 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε εξίσου κοιμισμένη και ο Πανιώνιος άλλο που δεν ήθελε. Στο 22' προηγήθηκε με 54-35, κάνοντας ένα γρήγορο 7-0 απέναντι στην ανύπαρκτη άμυνα της Ένωσης. Ο Λούκα Μπάνκι σχεδόν σε απόγνωση έβγαλε αμέσως μετά την πρώτη επίθεση του ημιχρόνου τον Χάντερ, που δεν έπαιζε άμυνα ούτε μα τα μάτια, και πέρασε τον Τζέιμς και σιγά σιγά η ομάδα του άρχισε να δείχνει σημεία ζωής. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 55-37, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ άρχισε να μειώνει. Ο Μωραΐτης πήρε κάποιες επιτυχημένες προσπάθειες, μετά ο Λαρεντζάκης και ο Σάκοτα έδωσαν λύσεις, ο Πανιώνιος "κόλλησε" απέναντι στην άμυνα της ΑΕΚ, που με άξονα τον Σαντ Ρος είχε βελτιωθεί πολύ, και το παιχνίδι άρχισε να παίρνει άλλη μορφή.

Στο 25' με σερί 9-0 η ΑΕΚ μείωσε 57-47 και στο 26':30'' σε 58-50 με την άμυνά της πλέον να θυμίζει... ΑΕΚ, αλλά η επίθεση να μην ακολουθεί. Από κάποιο σημείο και μετά έχασε το καθαρό μυαλό που είχε στα πρώτα λεπτά κι άρχισε να σουτάρει πάλι άστοχα από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος, παρότι είχε πλέον σοβαρά επιθετικά προβλήματα στην επίθεση να διατηρεί τη διαφορά στους 8-10 πόνοτυς. Αυτό συνέβη επειδή έλεγχε τα ριμπάουντ και έβρισκε κάποιες λύσεις με... ηρωικά των Μπέρι και Παπαντωνίου. Τελικά ένα τρίποντο του Μωραΐτη με την εκπνοή της τρίτης περιόδου έκανε το σκορ 62-57 και η ΑΕΚ είχε επιστρέψει για τα καλά.

Φάνηκε αυτό και στην τελευταία περίοδο. Ο Πανιώνιος βλέποντας την ΑΕΚ να πλησιάζει, έχασε το καθαρό μυαλό και τη ψυχραιμία του, άρχισε να κάνει πολλές βιαστικές επιλογές στην επίθεση κι έτσι η Ένωση, με τον Χάντερ να έχει επιστρέψει βελτιωμένος, μείωσε στον πόντο (65-64) στο 32'30''. Όμως σε εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος αντέδρασε σωστά. Εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία του στα ριμπάουντ, έβγαλε δύο καλές άμυνες και με τον Χάμιλτον να δίνει επιθετικές λύσεις, ξέφυγε αμέσως με 71-64.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να παίζει καλή άμυνα και να εξωθεί τον Πανιώνιο σε λάθη και βιαστικές επιλογές, όμως από την άλλη και ο Πανιώνιος στη δική του άμυνα ανάγκαζε την ΑΕΚ να σουτάρει πολλά και άστοχα τρίποντα, καθώς με τον Ντόρσεϊ στη ρακέτα δεν ήταν εύκολο να μπει κανείς παίκτης της μέσα. Ο Λαρεντζάκηε μείωσε με δύο βολές 75-74, αμέσως μετά δύομισι λεπτά πριν από το τέλος ο Μπέρι με μία βολή έκανε το 76-74 και στα επόμενα δύο λεπτά δεν σημείωσε καμια ομάδα πόντο!

Το παιχνίδι έφτασε στην κόψη του ξυραφιού και στα 31'' πριν από το τέλος ο Τζέιμς έκανε λάθος με αποτέλεσμα να χάσει ένα λέι απ, στα 28'' ο Μπέρι με μία βολή έκανε το 77-74 και στα 15'' η ΑΕΚ είχε την τελευταία ευκαιρία της να ισοφαρίσει. Όμως το τρίποντο του Μωραΐτη ήταν άστοχο και ο Πανιώνιος πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΚΑΙ Η ΚΟΛΟΝΑ: Το δίδυμο Ντάβιον Μπέρι-Τζόι Ντόρσεϊ ήταν ασυναγώνιστο. Ο πρώτος εκτέλεσε την ΑΕΚ με 26, ενώ ο δεύτερος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια μαζεύοντας 17 ριμπάουντ. 

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι Μπέρι και Ντόρσεϊ μαζί μάζεψαν 27 ριμπάουντ, ενώ όλη η ΑΕΚ μάζεψε 26! Αυτό τα λέει όλα...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ