22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάιζουν…μπάλα με το δικό τους τρόπο

Πολλοί ήταν αυτοί (στο δημοσιογραφικό χώρο και όχι μόνο) που χθες έκαναν λόγο για μέρες 2011.  Στο μυαλό τους δηλαδή ήρθε το κλίμα που επικρατούσε στο μπασκετικό Ολυμπιακό το φθινόπωρο του 2011 όταν στην παρουσίαση της ομάδας εμφανίστηκαν ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος και όχι μαζί τους (όπως συνήθιζαν) οι πρόεδροι του Ολυμπιακού οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.

Μάλιστα τότε ο "Ντούντα" (που προς τιμήν τους δεν την...έκανε αλλά έμεινε στις επάλξεις παρά το δύσκολο της κατάστασης) στην γενική τοποθέτησή του είχε ευχηθεί να μη φύγουν από το μπάσκετ και την ομάδα τα αδέλφια, γιατί: "Εχουν προσφέρει πολλά και έχουν να δώσουν πολλά περισσότερα" είχε πει τότε προφητικά τότε καθώς 8 μήνες μετά οι τρεις τους (κόουτς και πρόεδροι) είχαν γίνει ένα κουβάρι στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης για να πανηγυρίσουν το πιο επικό (με ιστορική ανατροπή από το -19 στην ιστορία των τελικών του κυπέλλου Πρωταθλητριών) τρόπαιο που έχουν γιορτάσει ποτέ εκατέρωθεν.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, έδωσε μεγάλη τροφή για σχόλια, κυρίως διότι είχε τις ευχαριστίες σε όσους είχαν συμμετάσχει και είχαν πετύχει μαζί τους αυτά τα επιτεύγματα , θυμίζοντας περισσότερο απολογισμό με κάποιους να μιλούν για πρόωρο αντίο, πώληση μετοχών κ.λπ.

Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει (ή συνέβη) στην παρούσα φάση και φυσικά όταν αποφασίζουν να μιλήσουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος το σκέφτονται πολύ σοβαρά και δεν λένε (έστω και γραπτώς) λόγια του αέρα. 

Πρώτα απ' όλα δεν είναι τυχαίο ότι στην πορεία πιάνουν τη δεκαετία από το 2009 έως σήμερα για να μιλήσουν για την πιο επιτυχημένη ομάδα και με το χαμηλότερο μπάτζετ. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να ξεκινήσουν από το 2012 όπου δεν θα συμπεριλαμβάνονταν οι δύο Ευρωλίγκες του Παναθηναϊκού (2009 και 2011) αλλά και το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έκαναν ποτέ στον Ολυμπιακό, αυτό του Τζός Τσίλντρες.

Δεν τους ενδιέφερε να "στρογγυλέψουν" ακόμα περισσότερα τα πιο πετυχημένα χρόνια στην ιστορία του συλλόγου πολύ απλά διότι το 2009 για αυτούς είναι κομβική χρονιά και ας ηττήθηκε η ομάδα τους από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βερολίνου και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Το 2009 είναι η χρονιά που παίρνουν - πραγματικά και ουσιαστικά - τον Ολυμπιακό στα χέρια τους εξ' ου και η αναφορά από το 2009 και όχι από το πιο βολικό (σε αριθμούς και ποσά) 2012.  Επίσης για μια ακόμα φορά (έχει γίνει τουλάχιστον 3-4 φορές την τελευταία δεκαετία) είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία (γνωστή και συμφωνημένη στα λόγια εδώ και χρόνια σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό αλλά και σε άλλες ομάδες) πως έχουν καθυστερήσει κάποιους μήνες οι πληρωμές στους παίκτες. Κάτι επαναλαμβάνουμε που γίνεται εν γνώση τους και μάλιστα πάντα οι Ελληνες ενημέρωναν και τους νέους ξένους και όχι μόνο στον Ολυμπιακό.  Ηδη εξοφλήθει ένα μέρος των οφειλών όπως συνηθίζεται τις προηγούμενες μέρες.

Η ανακοίνωσή αυτή στα δικά μας μάτια, δεν είναι (ακόμα τουλάχιστον) ένας απολογισμός που προκαταβάλλει μια ηρωϊκή έξοδο δεδομένου και των θεμάτων που έχουν προκύψει εσχάτως στα οικογενειακά θέματα.

Περισσότερο δείχνει μια υπενθύμιση που θέλουν να κάνουν , σκόπιμα πριν την έναρξη των πλέι όφ, ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι (παίκτες και μη) και να μαθαίνουν οι νεώτεροι (παίκτες και μη). Ισως είναι μια προσπάθεια να δώσουν ένα έξτρα κίνητρο στην ομάδα εν' όψει πλέι οφ, καθώς αυτή τη στιγμή δείχνει να βαδίζει σε αυτά με τσακισμένη την ψυχολογία και το ηθικό. 

Αν μη τι άλλο, είναι και αυτός ένας τρόπος για τους αδελφούς Αγγελόπουλους, εκτός από το να υπενθυμίσουν κάποια πράγματα να "τσιγκλίσουν" και φιλότιμα. Το αν θα τα καταφέρουν ή μέχρι πιο σημείο είναι κάτι που δεν μπορεί να φανεί σήμερα, αλλά στο άμεσο μέλλον.

Το σίγουρο είναι πως τα έχουν καταφέρει σε δυσκολότερες καταστάσεις και έχουν τα φόντα να συνεχίσουν  να κρατούν τον Ολυμπιακό ψηλά, παρά τα λάθη τους, που φυσικά υπάρχουν και δεν είναι λίγα, αν και είναι σαφώς μεγαλύτερα τα σωστά που έχουν κάνει τόσα χρόνια και αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στην πορεία της ομάδας.

Υπομονή ένα μήνα λοιπόν και κάτι και όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα για τις προθέσεις τους, σε ένα - έτσι και αλλιώς - πολύ δύσκολο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό στον οποίο χρειάζονται κομβικές αποφάσεις για το μέλλον του και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το διοικητικό κομμάτι.

Θυμίζουμε εδώ τι έγραψαν στη χθεσινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των Ερυθρολεύκων:

«Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε πετύχει με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας την τελευταία δεκαετία. Δυο τρόπαια, με το μοναδικό επίτευγμα της back2back κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης, πέντε τελικοί και έξι Φάιναλ Φορ. Διακρίσεις που μας κατατάσσουν πλέον, ως την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2009 έως το 2018. Αυτό το ιστορικό επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό αν αναλογιστούμε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτό τον άθλο. Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος».

 

Photo Credit : Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ