23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πάει Ντάλας ο Πορζίνγκις!

Δεν πέρασε πολλή ώρα, από τότε που οι Νικς άρχισαν να συζητούν για ανταλλαγή του Κρίσταπς Πορζίνγκις και αυτή φαίνεται πως ήδη έγινε, με τον Λετονό «αστέρα» να πηγαίνει στους Μάβερικς μέσω ανταλλαγής, για να συνθέσει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό «δίδυμο» με τον Λούκα Ντόντσιτς.

Από αλλού περιμένουμε εδώ και μερικές μέρες τη «βόμβα», αφού ο Άντονι Ντέιβις έχει ζητήσει την ανταλλαγή του από τους Νιου Όρλινς Πέλικανς, και... από αλλού ήρθε τελικά! Συγκεκριμένα, ήρθε από την Νέα Υόρκη και το Ντάλας, με μια σπουδαία ανταλλαγή να φέρνει τον Κρίσταπς Πορζίνγκις στο Τέξας, ώστε να παίξει δίπλα στον Λούκα Ντόντσιτς και να δώσει πραγματικά αυτή την νέα προοπτική, που αναζητούσαν από το καλοκαίρι οι Μάβερικς, φέρνοντας τον Σλοβένο στο ρόστερ τους μετά το draft.

Δίπλα στο «παιδί-θαύμα», λοιπόν, θα προστεθεί κι ένας... Λετονός, δημιουργώντας ένα υπέροχο ευρωπαϊκό «δίδυμο», το οποίο μπορεί να γράψει ιστορία. Κι όλα αυτά, ενώ σήμερα (31/1) οι Νικς είχαν γνωστοποιήσει μόλις μερικές ώρες, ότι ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανταλλαγής για τον «Μονόκερο». Μαζί με τον Πορζίνγκις, το δρόμο για το Ντάλας θα πάρουν οι Τιμ Χάρνταγουεϊ και Κόρτνεϊ Λι, μονάδες σε κάθε περίπτωση επίσης υπολογίσιμες για τον Ρικ Καρλάιλ.

Τι κερδίζουν από αυτό, όμως, οι Νικς; Σίγουρα πρόκειται για άλλη μία ανταλλαγή, όπου συμμετέχουν και παίρνουν ένα μεγάλο ρίσκο, αφήνοντας έναν παίκτη, που αποτελούσε «κεφάλαιο», όταν τον είχαν πάρει στο νούμερο 4 του draft του 2015, ενώ τα προηγούμενα ρίσκα τους εδώ και πολλά χρόνια... δεν τους έχουν δικαιώσει. Παίρνουν, πάντως, τους Ντένις Σμιθ, ΝτιΆντρε Τζόρνταν και Ουέσλι Μάθιους, κάτι που σημαίνει πως και οι Μάβερικς έπρεπε να κάνουν σημαντικές υποχωρήσεις.

Οι τελευταίοι, βέβαια, δε... στενοχωριούνται ιδιαίτερα. Κι αυτό, γιατί ήθελαν στην νέα τους εποχή ηγέτης να γίνει ο Ντόντσιτς, κάτι που θα ήταν δύσκολο να γίνει όσο υπήρχε και ο Σμιθ στο ρόστερ, καθώς στο περσινό draft, όπου είχε επιλεχθεί στο νούμερο 9, ήταν εκείνος προοριζόταν για τον προαναφερθέντα ρόλο. Με την ανταλλαγή αυτή, επομένως, αποκτούν ένα ακόμη «υπερόπλο» στην «φαρέτρα» τους (Πορζίνγκις) και αποφεύγουν ένα «βαρίδι» στο ζήτημα της χωρητικότητας του ρόστερ και της ηγεσίας της ομάδας (Σμιθ), για να φαίνονται προς το παρόν κερδισμένοι. 

Ο Πορζίνγκις, βέβαια, είναι ακόμη τραυματίας, αλλά στο Ντάλας έχουν όλο τον χρόνο, για να δουλέψουν μαζί του και την επόμενη σεζόν να παρουσιάσουν, αυτό που έχουν οραματιστεί. Και το όραμα αυτό μοιάζει σπουδαίο στη θεωρία, προσθέτοντας άλλη μια σημαντική δύναμη στη Δύση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ