32.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Πάει ΗΠΑ αντί Κίνας ο Μπόλντεν

Πρόβλημα από το… πουθενά προέκυψε για την Εθνική Αυστραλίας, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.

Ο Τζόνα Μπόλντεν επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και έθεσε εαυτόν εκτός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, το οποίο προετοιμάζεται για το μεγάλο φετινό «ραντεβού» στα ασιατικά παρκέ (31/08-15/09). Ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς δεν θα συνεχίσει στην προετοιμασία ούτε φυσικά θα μεταβεί στην ασιατική χώρα για τους αγώνες της τελικής φάσης, παρά θα αναχωρήσει άμεσα για τις ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

«Η πρώτη σκέψη μου αφορά πάντα στον παίκτη, σε τέτοιες καταστάσεις. Η αποχώρηση από την Εθνική δεν είναι ποτέ εύκολη για κανέναν», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέι Λεμάνις, για να προσθέσει: «Όσον αφορά στην ομάδα, έχουμε το χρόνο και έχουμε και "βάθος", κάτι για το οποίο θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί. Δεν χρειάζεται να πάρουμε κάποια βιαστική απόφαση, τα πρόσφατα φιλικά με τον Καναδά μας επέτρεψαν να καταλάβουμε λίγο περισσότεροι ποιοι είμαστε. Θα εξετάσουμε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση, που θα ταιριάζει στις ανάγκες μας».

Ένας εκ των Μπροκ Μότουμ και Ντενγκ Άντελ, που είχαν «κοπεί» από την προετοιμασία, δεν αποκλείεται να επιλεγεί να επιστρέψει για να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του ο Τζόνα Μπόλντεν, σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ. Ο Μπεν Σίμονς, ο Θον Μέικερ, ο Ράιαν Μπρόκχοφ και ο Ντάντε Έξουμ είναι οι υπόλοιποι Αυστραλοί παίκτες που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, για το δικό του λόγο ο καθένας. Θυμίζουμε πως τα «καγκουρό» έχουν κληρωθεί στον Η’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ντογκουάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθούν αντιμέτωπα με τη Λιθουανία, τον Καναδά και τη Σενεγάλη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ