31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

“Πάγωσε” το ΣΕΦ η Ελόνου

Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα όμως δεν τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε από την Αβενίδα Περφουμερίας με 68-69, με εύστοχο σουτ της Ανταόρα Ελονού στην εκπνοή του χρόνου. Οι "ερυθρόλευκες" παραμένουν χωρίς νίκη στη Euroleague γυναικών.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κάνοντας "σεφτέ" με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τη Σπυριδοπούλου. Οι Ισπανίδες απάντησαν σχεδόν αμέσως ωστόσο οι "ερυθρόλευκες" κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους μέχρι και το 7', όταν η Έλντεμπρινκ έγραψε το 12-13. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε ωστόσο στις Ισπανίδες να ξεφύγουν, με το δεκάλεπτο να κλείνει με εύστοχο σουτ δύο πόντων της Σταμολάμπρου για το 19-21. Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν, με τον Ολυμπιακό να παίζει σκληρή άμυνα απέναντι στα ψηλά κορμιά της Avenida Perfumerias. Σύντομα, οι "ερυθρόλευκες" πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με δύο εύστοχες βολές της Σπυριδοπούλου (30-29, 16'). Μάλιστα οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και να αυξήσουν τη διαφορά τους στο +7 (40-33, 20΄), ωστόσο οι φιλοξενούμενες με οδηγό την Γκίβενς μείωσαν ξανά τη διαφορά στο -2 και διαμόρφωσαν το τελικό 40-38 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Avenida έκοψε τη "φόρα" του Ολυμπιακού και ξαναπήρε το προβάδισμα φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά στο +8 (46-54, 27'). Νικολοπούλου, Σωτηρίου και Τίκβιτς ωστόσο ήταν εκεί για να μειώσουν ξανά για τον Ολυμπιακό και να φτάσουν στο -4 στη λήξη του δεκαλέπτου (52-56, 30'). Το μεγάλο ποσοστό των Ισπανίδων στα τρίποντα δεν πτόησε τις "ερυθρόλευκες" που στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφεραν όχι μόνο να μειώσουν αλλά και να ισοφαρίσουν με την Τόμας (59-59, 36'). Τα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν σε θρίλερ, με την Σπυριδοπούλου να ισοφαρίζει εκ νέου με έμμεσο τρίποντο (64-64, 39') και την Παυλοπούλου να δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 66-64. Οι Ισπανίδες απάντησαν με τον ίδιο τρόπο κάνοντας το 66-67 αλλά η Σπυριδοπούλου ήταν πάλι εκεί για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό 6,6" πριν το τέλος.

"ΜΑΓΕΨΕ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ:

Ο Ολυμπιακός έκανε υπερπροσπάθεια απέναντι σε μία ομάδα με πολύ πιο ψηλά και δυνατά κορμιά αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Κορυφαία για τις "ερυθρόλευκες" ήταν η Άννα Σπυριδοπούλου που σε πολλές περιπτώσεις έδωσε ανάσες ζωής στον Ολυμπιακό. Η 30χρονη φόργουορντ πέτυχε 16 πόντους, ενώ την ίδια στιγμή είχε 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 19-21, 40-38, 52-56, 68-69



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ