20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Πάγωσε» το Πεκίνο και «κλείδωσε» την πρωτιά η Πολωνία (vids+pics)

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς για γερά νεύρα, που χρειάστηκε η παράταση για να κριθεί ο νικητής, η Πολωνία επικράτησε της Κίνας με 79-76 (κ.α. 72-72), παίρνοντας την πρόκριση ως πρώτη από τον 1ο όμιλο, ενώ οι οικοδεσπότες Κινέζοι θα αναμετρηθούν με τη Βενεζουέλα στην τελευταία αγωνιστική σε ένα παιχνίδι-τελικό για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κίνα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα βγάζοντας ενέργεια και στις άκρες του παρκέ και σε συνδυασμό με την ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75 μ., έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με διψήφια διαφορά πόντων (25-15). Η καταπληκτική άμυνα των Πολωνών όμως στη συνέχεια απέδωσε καρπούς και με υπομονή στην επίθεση όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά αλλά πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (35-39).

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι με τους Πολωνούς να διατηρούν το προβάδισμα μέχρι και λίγο πριν το τέλος του αγώνα όταν οι Κινέζοι εξαπέλυσαν την τελική τους αντεπίθεση. Με τον Γι Γιανλιάν (24 π.) ως αιχμή του δόρατος και φάνηκε να καθαρίζουν το παιχνίδι όντας και πιο ψύχραιμοι στις βολές αλλά ο σταρ της Πολωνίας Ματέους Πονίτκα (25 π.) αφού έκλεψε τη μπάλα από τον Ζου Κι, 4'' πριν τη λήξη, με 1/2 βολές ισοφάρισε το ματς σε 72-72 και η πρώτη παράταση στο τουρνουά ήταν πλέον γεγονός. 

Εκεί οι Πολωνοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, κάνοντας λιγότερα λάθη, και το καλάθι του Νταμιάν Κούλιγκ που τους έβαλε μπροστά, ήταν αυτό που σφράγισε τη μεγάλη νίκη-πρόκριση με 79-76.

 

 

 

 

 

 

Δεκάλεπτα: 25-15, 35-39, 54-57, 

Διαιτητές: Κάλιο (Καναδάς), Κρέιτς (Σλοβενία), Αμπαακίλ (Μαρόκο)

Διαβάστε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ