16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Mr. March και τα λάθη του (vids)

Ο προπονητής του Όρεγκον, Ντέινα Άλτμαν, ξεκίνησε ως εξής τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ροντ Άιλαντ και την πρόκριση στο Sweet Sixteen του τελικού τουρνουά του NCAA: "Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και νικήσαμε. Νομίζω ότι αυτό ήταν το πιο μεγάλο σουτ του αγώνα". Και πρόσθεσε αμέσως μετά: "Ο Τάιλερ έκανε σχεδόν τα πάντα σωστά στην επίθεση. Αλλά ακόμα κι έτσι, είχε τέσσερα λάθη..."!

Αυτή είναι η διαφορά του NCAA από το ΝΒΑ. Του NCAA από το επαγγελματικό μπάσκετ γενικότερα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ γύρισε και στο τέλος πήρε μόνος του ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο και οδήγησε τους Όρεγκον Ντακς στους "16" του τελικού τουρνουά. Όμως πάνω στην ώρα του θριάμβου της ομάδας, αλλά και του δικού του, ο κόουτς έκρινε πως έπρεπε να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα, υπενθυμίζοντάς του πως δεν ήταν τέλειος. Διότι ο προπονητής στο κολεγιακό μπάσκετ είναι πάνω απ' όλα δάσκαλος. Και κάθε παιχνίδι είναι μάθημα. Κι ο Τάιλερ έπρεπε να πάρει το μάθημά του...

Συνεχίζοντας το μάθημά του προς τον Έλληνα γκαρντ, ο Ντέινα Άλτμαν δεν είπε κουβέντα για τους 27 πόντους που πέτυχε ο παίκτης του στο παιχνίδι: "Απόψε ο Τάιλερ μάζεψε 5 ριμπάουντ, έκανε και τρία κλεψίματα. Όταν παίζει ως παίκτης και όχι ως σκόρερ, το παιχνίδι του είναι πραγματικά ξεχωριστό. Θέλω να έχει τη νοοτροπία του σκόρερ. Αλλά όταν δίνει έμφαση στην άμυνα και στα ριμπάουντ, τότε γίνεται ξεχωριστός παίκτης. Νομίζω ότι γι' αυτό ακριβώς έκανε το ξεπέταγμά του στο σημερινό παιχνίδι πιο αργά. Διότι ήταν ένας τελείως διαφορετικός παίκτης στην άμυνα, στην επίθεση και στα ριμπάουντ", είπε ο Άλτμαν, ο οποίος παραδέχθηκε επίσης ότι στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχε χρησιμοποιήσει τόσο πολλά plays πάνω στον Ντόρσεϊ, ακριβώς επειδή ήθελε να τον πείσει να εστιάσει στους άλλους κρίσιμους τομείς του παιχνιδιού. Την άμυνα και τα ριμπάουντ. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα κατάφερε...

O Mr. March... 

Την ίδια ώρα ο Ντίλον Μπρουκς, ο άλλος μεγάλος παίκτης που έχουν στο ρόστερ τους οι Όρεγκον Ντακς, έβγαζε το καπέλο στον Τάιλερ Ντόρσεϊ αποκαλώντας τον "Mr. March". Ο παίκτης δηλαδή, που κυριαρχεί τον Μάρτιο, όταν κρίνονται τα πάντα στο NCAA. 

"Ο Τάιλερ ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδό μας. Είναι πολύ επιθετικός, πάει με δύναμη και αποφασιστικότητα στο καλάθι, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο. Από το τζάμπολ μέχρι τη στιγμή που θα ηχήσει για τελευταία φορά η κόρνα. Είναι ο Mr. March και μας οδηγεί στο Sweet Sixteen", δήλωσε ο Μπρουκς και παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ