22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο mr.46,1% έχει «άδεια να σκοτώνει» για την ΑΕΚ

Είναι ένας από τους βετεράνους παίκτες της ΑΕΚ για τους οποίους η ηλικία όμως είναι απλά ένα μέρος της ταυτότητας τους. Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στην Ελλάδα και δεν αποτελεί ερωτηματικό για κανέναν. Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου που τον επέλεξε, τους συμπαίκτες του που ξέρουν ότι όταν του δίνουν την μπάλα, με τον κατάλληλο τρόπο, κάτι καλό θα βγει και βέβαια για τους αντιπάλους της ΑΕΚ.

 


Τα τρίποντα του ήταν «μαχαιριές» χθες για το Περιστέρι σε μια βραδιά που η ΑΕΚ «μάτωσε» από την περίμετρο, αφού ο Λοτζέσκι είχε 4/5 τρίποντα και οι συμπαίκτες του 2/12.

 


Ο Αμερικανός που κλείνει τη διαδρομή στους τρεις μεγάλους της Αθήνας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), διανύει την 7η σεζόν του στην Basket League μετά την τετραετία στο ΣΕΦ (213-17) και τη διετία στο ΟΑΚΑ (2017-19). Με την επιστροφή του στην Ελλάδα κατάφερε ήδη να σημειώσει δύο ξεχωριστά επιτεύγματα...

 


*Με τις πρώτες τρεις εμφανίσεις του στο φετινό Πρωτάθλημα, μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων σε συμμετοχές στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ. Έφτασε τις 146, άφησε πίσω του τους Στιβ Μπάκναλ, Μπακ Τζόνσον κι «έπιασε» στη 19η θέση τον Μίρζα Κούρτοβιτς που πέρασε από Περιστέρι, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλή και Ολύμπια Λάρισας.

 


*Μετά το 0/1 που είχε στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό, ο Λοτζέσκι είχε 2/3 κόντρα στη Λάρισα και με αυτά τα δύο τρίποντα μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων παικτών με τα περισσότερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Γιάκα Λάκοβιτς (215). Με τα χθεσινά τέσσερα τρίποντα του έφτασε τα 221 στην κατηγορία και σύντομα θα σκαρφαλώσει ακόμη περισσότερο σε αυτή τη λίστα αφού μπροστά του έχει τον Κίκι Κλαρκ (224) και τον Σέιν Χιλ (235).

 


Οι απόλυτοι αριθμοί ωστόσο, συνήθως δείχνουν τη μισή αλήθεια. Ακόμη πιο αντιπροσωπευτικό της συνέπειας του Αμερικανού «μπόμπερ» είναι το ποσοστό με το οποίο εκτελεί στην καριέρα του στην Basket League από το τρίποντο. Με τα χθεσινά 4/5 μετράει πια συνολικά 221/479, εκτελώντας με το εντυπωσιακό 46,13%!

 


Στις τρεις αγωνιστικές του Πρωταθλήματος ο Λοτζέσκι αποδεικνύει ότι η παρουσία του είναι απολύτως... οικονομική με έναν πόντο ανά 2,8 λεπτά συμμετοχής (34 σε 98'), διψήφιο αριθμό ranking και στα τρία παιχνίδια και μόλις ένα λάθος.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ