23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο… 30άρης και η πρωτάρα!

Με τους 30 πόντους και τα μεγάλα σουτ που πέτυχε ο Κιθ Λάνγκφορντ "σκότωσε" την πρωτάρα στο Basketball Champions League Μπούργος και οδήγησε την ΑΕΚ σε νέα νίκη (74-66) και στην κορυφή του Β΄ομίλου της διοργάνωσης μαζί με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 66-64 στο 37', αλλά στα τελευταία τρία λεπτά έκανε σερί 10-0 και πήρε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε το ντεμπούτο του ο Μάριο Τσάλμερς.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ξεκίνησε φουριόζος σκοράροντας ακατάπαυστα απέναντι στην άμυνα της Μπούργος κι έτσι η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα από την αρχή, καθώς η δική της άμυνα σε ένα ακόμα παιχνίδι λειτουργούσε καλά. Το 10-4 του 3' έγινε 16-9 στο 5' και κάπου εκεί η Μπούργος εκμεταλλευόμενη τον οίστρο του Φιτιπάλντο και κάποια κενά, που εμφάνισε μέσα στη ρακέτα η αμυντική θωράκιση της Ένωσης, ισοφάρισε 16-16. Όμως η απάντηση της ΑΕΚ ήταν καταιγιστική.

Ο Παπαθεοδώρου έβαλε για πρώτη φορά στον αγώνα τον Μάριο Τσάλμερς, ο οποίος χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, συμμάζεψε το επιθετικό παιχνίδι της Ένωσης, η οποία στην άμυνα με τον Σλότερ βράχο μέσα στη ρακέτα και τον Ματισούλις ως "3άρι" να βοηθά παντού, ήταν απροσπέλαστη. Στο 9' η ελληνική ομάδα είχε ολοκληρώσει ένα σερί 12-0 και είχε περάσει με συνοπτικές διαδικασίες μπροστά με 28-16 έχοντας γίνει το αφεντικό του αγώνα.

Το σκηνικό στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε, καθώς η ΑΕΚ προσπαθούσε να επιβληθεί με αφετηρία την άμυνά της. Και τα κατάφερνε. Η Μπούργος ήταν άστοχη από την περιφέρεια, ωστόσο μετά τα δυο τρία πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου, έδειξε διάθεση να πλησιάσει, εκμεταλλευόμενη περισσότερο μια πρόσκαιρη αποδιοργάνωση του παιχνιδιού της ΑΕΚ, που επήλθε κυρίως εξαιτίας των αλλαγών που έκανε ο προπονητής της. Παρόλα αυτά η ισπανική ομάδα δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από το -6 (37-31), καθώς η Ένωση βρήκε μεγάλα σουτ από τους Λάνγκφορντ, Σαντ Ρος και Ματσιούλις, που κράτησαν το προβάδισμά της. Και το ημίχρονο έληξε με 42-33.

Η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, όσο ο Λάνγκφορντ έδινε λύσεις. Όταν όμως σίγησε προσωρινά, αναδείχθηκε επιθετικό θέμα για την ελληνική ομάδα, που δεν απειλούσε μέσα στη ρακέτα και ήταν άστοχη από την περιφέρεια. Έτσι η Μπούργος, που άρχισε σιγά σιγά να κάνει ζημιά με τα επιθετικά ριμπάουντ, μείωσε στο 48-43 στο 25', εκμεταλλευόμενη ένα μίνι ξέσπασμα του Μακ Φάντεν.

Η ΑΕΚ πάντως αντέδρασε γρήγορα και καθώς ο Λάνγκφορντ ξαναπήρε το όπλο του, ξέφυγε και πάλιεμ 53-43 στο 27'. Παρότι μάλιστα δυσκολεύτηκε στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου από μια άμυνα ζώνης 3-2, που εφάρμοσε ο Πενιαρόγια, εντούτοις διατήρησε ένα προβάδισμα 8 πόντων (58-50), χάρη σε ένα buzzer beater τρίποντο του ασταμάτητου Λάνγκφορντ.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Μπάσας η Μπούργος μείωσε 58-55 στο 31' και το παιχνίδι έγινε αίφνης ντέρμπι. Η ισπανική ομάδα επέστρεψε στη ζώνη 3-2, ο Παπαθεοδώρου απέσυρε τον Λάνγκφορντ για να του δώσει ανάσες, ο Βέγα ήρθε από το πουθενά και έδωσε λύσεις και στο 36' οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 64-62 ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό.

Ο Λάνγκφορντ επανήλθε εσπευσμένα στο γήπεδο και 1'25'' πριν από τη λήξη του αγώνα πέτυχε ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο, με το οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε ξανά με +4 (70-66). Είχε προηγηθεί ένα ακόμα τρίποντο από τον Γκίκα, που είχε κάνει το 67-66 και καλές άμυνες, που κράτησαν την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι. Μετά το τρίποντο του Λάνγκφορντ η Μπούργος έδειξε πως δεν είχε τις απαντήσεις κι έτσι η Ένωση με καλή άμυνα, πήρε αυτό που ήθελε και σε αυτό το παιχνίδι.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της Μπούργος και ήταν ο στυλοβάτης του επιθετικού παιχνιδιού της ΑΕΚ. Σκόραρε 30 πόντους με 11/18 σουτ και η συμβολή του φάνηκε στο τρίλεπτο μεταξύ 33' και 36', που βγήκε από το παιχνίδι. Τότε ήταν που η Μπούργος πέρασε μπροστά.

H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 10/26 τρίποντα η ΑΕΚ κατάφερε να αντισταθμίσει τα 14 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ