21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο 13χρονος μονόχειρας που εμπνέει τον Κάρι (vids)

Ο Ζανγκ Τσιατσένγκ δεν το έβαλε κάτω από τις δυσκολίες και δίνει καθημερινά μαθήματα ζωής, παίζοντας μπάσκετ με ένα χέρι.

Ο 13χρονος Κινέζος μπορεί να ντριμπλάρει με άνεση, παρότι υστερεί σωματικά από τους υπόλοιπους παίκτες. Ο Στεφ Κάρι τον παρακολούθησε πρόσφατα, μέσω βίντεο, και εντυπωσιάστηκε. «Ήθελα απλά να σου πω ότι είσαι πηγή έμπνευσης. Δεν δέχεσαι το "όχι" ως απάντηση. Βρήκες τρόπο να ξεπεράσεις εμπόδια και να βρεθείς σε ένα γήπεδο μπάσκετ και να δείξεις σε όλους τι σημαίνει αυτό για εσένα. Εύχομαι το καλύτερο σε εσένα, την οικογένειά σου και σε όσους σε στηρίζουν», θέλησε να του στείλει το μήνυμά του ο 32άχρονος γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ο Ζανγκ Τσιατσένγκ γεννήθηκε στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ κι έχασε το δεξί του χέρι σε ατύχημα όταν ήταν πέντε ετών. «Η καρδιά είναι πάντα το ισχυρότερο μέρος του σώματος», ανέφερε σχετικά ο πρώην NBAers, Γι Γιανλιάν, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στους Γκουανγκντόνγκ Σάουδερν Τάιγκερς.

https://www.youtube.com/watch?v=JjgHK61L-_c

Οι περσινοί πρωταθλητές του CBA, μάλιστα, κάλεσαν τον 13χρονο μονόχειρα για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις τους. «Είναι το καλύτερο παιδί που έχω δει να παίζει μπάσκετ», επεσήμανε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της κινεζικής ομάδας, Ζου Φανγκιού.

https://www.youtube.com/watch?v=wA3DXL4yOvk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ