21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο «Χουντίνι» έγινε 90! (vids)

Ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς του ΝΒΑ, ο Μπομπ Κούζι, συνεχίζει... ακάθεκτος κλείνοντας την ένατη δεκαετία της ζωής του.

Ήταν 9 Αυγούστου 1928, όταν ένα από τα μεγαλύτερα «μυαλά» της ιστορίας του ΝΒΑ ήρθε στη ζωή. Ο Μπομπ Κούζι έμελλε να γίνει μέρος της τεράστιας δυναστείας των Μπόστον Σέλτικς, κατακτώντας στα 13 χρόνια παρουσίας του (1950-1963), έξι πρωταθλήματα, για να συμμετάσχει σε όλο αυτό το διάστημα στο All Star Game και να συμπεριληφθεί στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος 11 φορές.

Και δεν ήταν μόνο οι τίτλοι. Ο Κούζι ήταν ένας από τους πρώτους παίκτες που «μάγεψαν» το κοινό με τις ικανότητες στη δημιουργία, κάνοντας πολύ εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του. «Χουντίνι», άλλωστε, ήταν ένα από τα ψευδώνυμα που τον συνόδευσαν και όχι άδικα, όπως θα δείτε ακολούθως στα βίντεο που εκθειάζουν με τον καλύτερο τρόπο όσα είχε κάνει στο παρελθόν. Λίγο σε ασπρόμαυρο φόντο, αλλά η «μαγεία» μένει ίδια για τον «Mr. Basketball», όπως ονομαζόταν αλλιώς. Τόσο μεγάλη η επιρροή του στο παιχνίδι...

Η απήχησή του στον κόσμο ήταν τέτοια, άλλωστε, που όταν την τετραετία 1969-1973 είχε έρθει ως προπονητής στους Σινσινάτι Ρόγιαλς, στο τέλος της πρώτης χρονιάς είχε παίξει κιόλας σε μερικά παιχνίδια, προκειμένου να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων στα εισιτήρια. Νωρίτερα, την εξαετία 1963-1969, είχε προπονήσει στο κολλέγιο της Βοστόνης, φτάνοντας έως το σημείο να γίνει φιναλίστ στο NCAA, την τελευταία σεζόν.

Στο τέλος της 13ετούς καριέρας του στο ΝΒΑ, ο Κούζι είχε καταφέρει να τελειώσει με σύνολο 16.960 πόντων, 4.786 ριμπάουντ και 6.955 ασίστ, με τους Σέλτικς να αποσύρουν το νούμερο «14» για χάρη του, ανάμεσα στα ουκ ολίγα που ήδη κοσμούν την οροφή του «TD Garden», μαζί με τους 17 τίτλους πρωταθλητή και όχι μόνο.

Υπόδειγμα... συζύγου ήταν επίσης ο Μπομπ Κούζι, ο οποίος ήταν δεμένος με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του Μίσι Ρίτερμπατς για 62 χρόνια, προτού η πρώτη φύγει από τη ζωή το 2013, χάνοντας τη μάχη με την άνοια. Παράλληλα, ο 90χρονος σήμερα παλαίμαχος «αστέρας» είχε διακριθεί για τη «μάχη» του εναντίον του ρατσισμού, υποστηρίζοντας τον πρώτο μαύρο επιλεγμένο στο draft του ΝΒΑ, Τσακ Κούπερ, με το να αρνηθεί δωμάτιο σε ξενοδοχείο - αφού δεν άφησαν τον Κούπερ να κοιμηθεί - για να περάσουν ολόκληρο το βράδυ σε ένα δύσκολο ταξίδι με τρένο.

Για όσους δεν... τον πρόλαβαν, μια γεύση μόνο του τι έκανε στο παρκέ ο εορτάζων «Χουντίνι»:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ