16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Χίλιαρντ γλίτωσε την ΤΣΣΚΑ από το κάζο (vids)

H ξαφνική, για τους... απ' έξω τουλάχιστον αφού όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη  να αποκλείσει τον Μάικ Τζέιμς από τη 12άδα του αγώνα της ΤΣΣΚΑ με τη Μπασκόνια αποδείχθηκε ανώδυνη στο... νήμα για τους Ρώσους. Με τον Νταρούν Χίλιαρντ να κάνει κόντρα στην πρώην ομάδα του ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 31 πόντους και να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, η ΤΣΣΚΑ έφτασε στο 89-86 γλιτώνοντας ένα απίστευτο χουνέρι, αφού στο 35' ήταν στο +15 και στο τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες! Η ΤΣΣΚΑ έτσι έφτασε και το ρεκόρ της στο 5-3, αφήνοντας τους Βάσκους στο 2-4.

«Τρικ» ή, όχι, η απόφαση του Ιτούδη εμφάνισε από την έναρξη του αγώνα μια ΤΣΣΚΑ που... δάγκωνε και επέβαλλε νωρίς και απόλυτα τον ρυθμό της. Ο Ντάνιελ Χάκετ πήρε την μπαγκέτα σε οργάνωση και σκορ, η άμυνα ήταν υποδειγματική, στο 4' η διαφορά είχε φτάσει ήδη σε διψήφια τιμή, 15-5 και το δεκάλεπτο έληξε με 23-16

Η παρουσία του «πύργου» Φαλ στην πεντάδα της Μπασκόνια άλλαξε κάπως τις ισορροπίες και προβλημάτισε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, οι Βάσκοι πλησίασαν σε 26-23 στο 13', αλλά ο Ιτούδης είχε πολλά όπλα στη φαρέτρα. Ο Χίλιαρντ ήταν αυτός που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τις επιθετικές λύσεις από μακριά, φτάνοντας τους 18 πόντους στο ημίχρονο, η ΤΣΣΚΑ έφτασε γρήγορα στο 42-29 και πήγε στα αποδυτήρια με +12 και σκορ 47-35

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σε κάτι στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού η ΤΣΣΚΑ με πολλές λύσεις από διαφορετικούς παίκτες συντηρούσε με άνεση ένα προβάδισμα κοντά στη διψήφια διαφορά και η Μπασκόνια κρατιόταν εκεί μόνο με την ευστοχία του πρώην της ΤΣΣΚΑ, Αλεκ Πίτερς και μετά από κάποια στιγμή και του Ακίλε Πολονάρα και έτσι να... συντηρείται στο 66-58 του 30ου λεπτού.

Η ΤΣΣΚΑ στο 35' έφτασε στο +15, 77-62, όμως η Μπασκόνια με Χένρι και Φαλ δεν το έβαλε κάτω και στο 36'30'' μείωσε εκ νέου σε 79-71 δείχνοντας ότι θα το πάλευε όσο... την έπαιρνε. Το 82-76 στο 38' με τρίποντο του Χένρι σήμανε... ντέρμπι, το 82-80 με ένα ακόμα τρίποντο του Χένρι κι ενώ είχε μεσολαβήσει και μια βολή, έκανε το 82-80 και... όλα από την αρχή. Ο σεληνιασμένος στο τελευταίο πεντάλεπτο αμερικανός της Μπασκόνια με δύο βολές στα 48'' ισοφάρισε σε 82-82, ο Κλάιμπερν στα 41'' έκανε το 84-82, αμέσως μετά το τάιμ άουτ στα 34'' ο Χένρι το 84-84! Στα 23'' ο Χίλιαρντ έδειξε ότι δεν θα άφηνε το δικό του ματς να χαθεί και μετά από μεγάλο διάστημα... αφάνειας επέστρεψε με τρίποντο για το 87-84, φτάνοντας τους 31 πόντους, οι Βάσκοι έχασαν τρίποντο με τον Βιλντόζα και δύο προσπάθειες μετά από ισάριθμα επιθετικά στα 10'', ο Μιλουτίνοφ πήγε στις βολές, τις έβαλε για το 89-84 και έκρινε το θρίλερ.

ΝΤΑΡΟΥΝ... ΤΖΕΙΜΣ: Μπορεί να ήταν και ματς καριέρας, σίγουρα ήταν το καλύτερό του στην ΤΣΣΚΑ για τον Νταρούν Χίλιαρντ ο οποίος τα έβαζε από παντού και κυρίως έβαλε και το καθοριστικό τρίποντο για να φτάσει τους 31 πόντους, καλύπτοντας με ιδανικό τρόπο το κενό του Μάικ Τζέιμς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπασκόνια ήθελε, το πάλεψε, αλλά με 23 λάθη μέσα στη Μόσχα και μάλιστα όταν η ΤΣΣΚΑ περιορίζει τα δικά της στα 14, δεν παίρνεις ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ