19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο «χάρτης» στην Α1 και την Α2 Γυναικών

Ξεκαθάρισε το τοπίο στο γυναικείο μπάσκετ όσον αφορά στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Δώδεκα ομάδες θα συγκροτήσουν την Α1 Γυναικών, με τελευταία προσθήκη να είναι εκείνη του ΑΟΧ. Συγκεκριμένα, στη γραμμή αφετηρίας θα μπουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Δάφνη Αγίου Δημητρίου, Νίκη Λευκάδας, Εσπερίδες Καλλιθέας, Ελευθερία Μοσχάτου, Σπόρτιγκ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Μελίσσια και, όπως προείπαμε, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων.

Στην Α2 Γυναικών θα συμμετάσχουν συνολικά είκοσι τέσσερις ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους ως εξής…
Νότιος Όμιλος: Πρωτέας Βούλας, Αθηναϊκός, Πανιώνιος, ΕΦΑΟΖ, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Φοίνικας Πειραιά, ΓΑΣ Εύνικος, Αετός Καλλιθέας, Έσπερος ΑΟΠΑ, Δαναοί Άργους και ο Αιγέας Χίου, ο οποίος πήρε τη θέση του ΟΑΧ.
Βόρειος Όμιλος: Ηρακλής, Παναθλητικός Συκεών, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, Α.Ε. Πυλαίας, Απόλλων Καλαμαριάς, Άρης, Πανσερραϊκός, Πιερικός Αρχέλαος, Ολύμπια Λάρισας, ΜΕΝΤ, Ασπίδα Ξάνθης και Α.Σ. Πανόραμα.

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου, με την κλήρωση για τον καταρτισμό της σειράς των αγώνων να διεξάγεται τη Δευτέρα 19 Αυγούστου σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η Α2 Γυναικών, και οι δύο όμιλοι, θα ξεκινήσουν την Κυριακή 13/10. Η κλήρωση για το Νότο θα γίνει παράλληλα με την κλήρωση της μεγάλης κατηγορίας, ενώ για το Βορρά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, την Τρίτη 20/08.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ