21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Χάρντεν, ο Τσάμπερλεν και ο… Οκόγιε! (vid)

Σε μια βραδιά που ο Τζέιμς Χάρντεν σκόραρε 42 πόντους, ξεπέρασε το όριο των 30 πόντων για 31η συνεχόμενη φορά και ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερο σερί στην ιστορία του ΝΒΑ, που κατέχει ο θρυλικός Ουίλτ Τσάμπερλεν, την παράσταση έκλεψε ο Σταν Οκόγιε για την άμυνα που έπαιξε πάνω του! Συμβαίνουν αυτά και μόνο στο ΝΒΑ φυσικά.

Ο ρούκι των Τίμπεργουλβς, που σκόραρε και 16 πόντους, είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη με 121-111 επί των Ρόκετς στη Μινεάπολις, παίζοντας πολύ καλή άμυνα πάνω στον "Μούσια" στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Και κέρδισε τα εύσημα τόσο του προπονητή του, Ράιαν Σόντερς, όσο και του συμπαίκτη του, Καρλ Άντονι Τάουνς. "Έβαλε 42 ο Χάρντεν, αλλά αυτή τη φορά έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να τους πετύχει", είπε ο τελευταίος. Ο Τάουνς σκόραρς 25 πόντους και ο Τζεφ Τιγκ 27, ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ για τους Τίμπεργουλβς.

Στο Πόρτλαντ οι Μπλέιζερς πήραν μια σπουδαία νίκη με 129-107 επί των Ουόριορς, που έχασαν για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση και πολλά νεύρα, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθεί προς το τέλος του αγώνα ο Στιβ Κερ από τον πάγκο, εξαιτίας έντονων διαμαρτυριών προς τους διαιτητές. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ σκόραρε 29 πόντους και ο Τζακ Λέιμαν πρόσθεσε άλλους 17 από τον πάγκο για τους Μπλέιζερς, που πριν από την έναρξη του αγώνα ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν τον Ενές Καντέρ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τους Νικς. Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Στεφ Κάρι σκόραραν από 32 πόντους έκαστους για τους Ουόριορς, που έπαιξαν χωρίς τους ΝτεΜάρκους Κάζινς, Σον Λίβινγκστον και Αντρέ Ιγκουοντάλα, οι οποίοι ξεκουράστηκαν.

Στο Ντένβερ οι Νάγκετς πήραν μια σπουδαία νίκη επί των Κινγκς (120-118) επιστρέφοντας απο το -17 του ημιχρόνου, χάρη στον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο καλάθι με φόλοου μετά από άστοχο δικό του σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Ο Σέρβος ήταν γενικά συγκλονιστικός, αφού τελείωσε τον αγώνα με τριπλ νταμπλ (20 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 11 ασίστ), το 28ο της καριέρας του. Σε αυτό το παιχνίδι έπαιξε για πρώτη φορά μετά από 11 ολόκληρους μήνες ο Αϊζάια Τόμας, ο οποίος σκόραρε 8 πόντους με δύο τρίποντα για τους Νάγκετς και έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ. Είχε να παίξει από τις 22 Μαρτίου 2018 εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού του στο ισχίο. Όλα αυτά συνέβησαν χωρίς τον Μάικλ Μαλόουν στον πάγκο, καθώς ο κόουτς των Νάγκετς είχε αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο. Απο τους Κινγκς ο Μπάντι Χιλντ σκόραρε 25 πόντους, ενώ ο Κώστας Κουφός έπαιξε 7 λεπτά χωρίς να σκοράρει.

Στο Κλίβελαντ έγινε ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς, το οποίο τελικά νίκησαν οι Νετς με 148-139 μετά από τρεις παρατάσεις! Όλα έδειχναν ότι θα νικούσαν οι Καβαλίερς όταν προηγήθηκαν με 128-125 στο τέλος της δεύτερης παράτασης, όμως στην τελευταία επίθεση ο ΝτεΜάρ Κάρολ με ένα απίθανο τρίποντο απελπισίας ισοφάρισε και στην τρίτη παράταση ο Ντ'Άντζελο Ράσελ ανέλαβε δράση και "καθάρισε" το παιχνίδι. Ο Ράσελ τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους, ενώ ο Κάρολ σκόραρε 18. Από τους Καβαλίερς ο Τζόρνταν Κλάρκσον τελείωσε τον αγώνα με 42 πόντους, που αποτελούν ατομικό του ρεκόρ.

Στη Βοστόνη οι Σέλτικς, παρότι έπαιζαν ξανά χωρίς τον Κάιρι Ίρβινγκ, αλλά και τον Τέρι Ροζίερ, νίκησαν με 118-110 τους Πίστονς σημειώνοντας τη έβδομη νίκη τους στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Ο Τζέισον Τέιτουμ σκόραρε 19 πόντους, ο Γκόρντον Χέιγουορντ 18 και ο Αλ Χόρφορντ είχε 17 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ για τους Σελτικς. Ο Μπλέικ Γκρίφιν σκόραρε 32 πόντους και ο Αντρέ Ντράμοντ είχε 21 πόντους και 17 ριμπάουντ για τους Πίστονς.

Στη Νέα Υόρκη οι Σίξερς πέτυχαν μια εύκολη νίκη επί των Νικς με 126-111 και έδειξαν ότι άφησαν πίσω τους την εντός έδρας ήττα από τους Σέλτικς πριν από λίγα 24ωρα. Ο Τζοέλ Εμπίιντ με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ ήταν και πάλι ο κορυφαίος των Σίξερς, που πήραν άλλους 25 πόντους απο τον Τομπάιας Χάρις. Ο Αλονζο Τρίερ σκόραρε 19 πόντους για τους Νικς, που μετρούν 18 συνεχόμενες ήττες κι αυτό είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί της ιστορίας τους.

Στο Τορόντο ο Πασκάλ Σιακάμ ήθελε να δείξει την... τσαντίλα του επειδή δεν τον επέλεξαν για να παίξει στο All Star Game και ξέσπασε πάνω στους Ουίζαρντς. Πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 44 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και οδήγησε τους Ράπτορς σε νίκη με 129-120, την έκτη συνεχόμενη. Ο OG Ανουνόμπι πέτυχε κι αυτός ατομικό ρεκόρ με 22 πόντους για τους Ράπτορς, που έπαιξαν ξανά χωρίς τον Κάουι Λέοναρντ, ο οποίος έχει λείψει από δύο εκ των τεσσάρων τελευταίων αγώνων. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 28 πόντους και 11 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Ουίζαρντς, που έχουν πέντε ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια τους.

Στο Σικάγο οι Μπουλς πήραν επιτέλους μια νίκη μετά από 11 συνεχόμενες ήττες. Κέρδισαν με 122-110 τους Γκρίζλις σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη τους μέσα στο 2019, καθώς είχαν να νικήσουν στο γήπεδό τους από τις 21 Δεκεμβρίου. Υπεύθυνος γι' αυτό ήταν κυρίως ο νεοαποκτηθείς Ότο Πόρτερ τζούνιορ, ο οποίος πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 37 πόντους και 16/20 σουτ. Ο Ρόμπιν Λόπεζ πρόσθεσε 25 πόντους και ο Λόρι Μαρκάνεν άλλους 21 για τους Μπουλς, ενώ από τους Γκρίζλις ο Έιβερι Μπράντλεϊ σκόραρε 15 πόντους.

Στο Ντάλας οι Χιτ νίκησαν με 112-101, αλλά όλα τα λεφτά ήταν η εμφάνιση μαζί στο παρκέ των δύο θρύλων, Ντιρκ Νοβίτσκι και Ντουέιν Ουέιντ, που όπως όλα δείχνουν διανύουν την τελευταία σεζόν της καιρέρας τους. Κι απ' ό,τι φαίνεται τέθηκαν αντιμέτωποι για τελευταία φορά. Οι δυο τους πέρασαν μαζί στον αγώνα κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο και έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης από τους φιλάθλους των Μάβερικς, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποδοκίμασαν τον Ουέιντ. Διότι κανείς στο Ντάλας δεν έχει ξεχάσει τους χαμένους τελικούς του 2006. Στη συνέχεια πάντως υπήρξαν πολλοί που χειροκρότησαν τον Ουέιντ, ο οποίος στο τέλος του αγώνα είχε μια θερμή συνομιλία με τον Νοβίτσκι. Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Ουέιντ με 22 πόντους βοήθησε σημαντικά τους Χιτ να νικήσουν, ενώ ο Νοβίτσκι έμεινε στους 12 πόντους. Κορυφαίος των Μάβερικς ήταν και πάλι ο Λούκα Ντόντσιτς, που για μία ασίστ έχασε το τέταρτο φετινό του τριπλ νταμπλ (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ).

Στο Λος Άντζελες οι Κλίπερς πέτυχαν μια εύκολη νίκη με 134-107 επί των Σανς και ο Λου Ουίλιαμς ένα σπουδαίο ρεκόρ. Σκόραρε 30 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ σε μόλις 22 λεπτά συμμετοχής, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανείς άλλος στην ιστορία του ΝΒΑ! Επίσης σκόραρε για 27η φορά 30+ πόντους ερχόμενος από τον πάγκο ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρίκι Πιρς. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι πρόσθεσε άλλους 20 πόντους για τους Κλίπερς, ενώ ο ΝτεΑντρέ Έιτον είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους Σανς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ