29.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Ο Χάρι(ς) Πόττερ της ΑΕΚ!

Μπορεί η Ένωση να ηττήθηκε από την Άντβερπ στην τελευταία της αποστολή στα πλαίσια του Basketball Champions League, ωστόσο η εικόνα της τους τελευταίους μήνες είναι εντυπωσιακή, γεγονός που επιστεγάστηκε από την σπουδαία εμφάνιση και νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το ματς ο κόουτς Παπαθεοδώρου έκανε μία κίνηση… μαγική, που ακούει στο όνομα Χάρης Γιαννόπουλος.

Πριν από δύο μήνες ο μπόμπερ της Ένωσης έφτασε ένα βήμα από την αποχώρηση, καθώς η άφιξη του Βλάντο Γιάνκοβιτς και τα… 40λεπτα του Σαντ Ρος θα περιόριζαν ακόμα περισσότερο τον χρόνο του στο παρκέ. Ο Έλληνας… Ντατόμε είχε πολλές προτάσεις μιας και έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως πρόκειται για έναν εκπληκτικό σουτέρ που μπορεί να βοηθήσει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Ωστόσο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου του μίλησε, του επεσήμανε πως τον υπολογίζει και τον χρειάζεται κάνοντάς τον να έχει δεύτερες σκέψεις. Ο σοβαρός τραυματισμός του Βλάντο ήταν το γεγονός που έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα με τον Γιαννόπουλο να παίρνει την απόφαση να παραμείνει και με τρόπο... μαγικό να αποδεικνύεται καταλυτικός.

Στο πρώτο παιχνίδι του μετά από την παραμονή του ο Γιαννόπουλος θα σκοράρει 17 πόντους κόντρα στον Πανιώνιο παίζοντας 25 λεπτά και έχοντας 5/7 τρίποντα, ενώ στο αμέσως επόμενο απέναντι στο Λαύριο σκόραρε 15 πόντους, έχοντας 4/6 τρίποντα. Στα επόμενα τρία παιχνίδια αγωνίστηκε ελάχιστα, για να έρθει το παιχνίδι με την βόπου σκόραρε 9 πόντους σε 23 λεπτά με 2/5 τρίποντα και αυτό με τον Ιωνικό όπου πέτυχε 13 πόντους με 3/5 τρίποντα. Στην μεγάλη νίκη με τον Παναθηναϊκό ο Χάρης ήταν καταλύτης. Σε μόλις 17 λεπτά σκόραρε 19 πόντους με 4/5 τρίποντα, όντας ένας εκ των κορυφαίων της Ένωσης.

Με λίγα λόγια ο έμπειρος φόργουορντ της ΑΕΚ σε 7 ματς που έχει αγωνιστεί για περισσότερα από 15 λεπτά έχει μέσο όρο 13,3 πόντους με 21/37 τρίποντα, δηλαδή 56,8%! Πρόκειται για ένα τρομερό στατιστικό και είναι αυτό για το οποίο ο ίδιος παλεύει καθημερινά. Πέρυσι δήλωσε πως θέλει να τον θυμούνται σαν έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων σουτέρ και αν συνεχίσει έτσι, ίσως τελικά το καταφέρει.

Είναι, λοιπόν, ολοφάνερο πως ο Γιαννόπουλος αποτελεί ένα αθόρυβο, αλλά πολύ σημαντικό κομμάτι του ρόστερ του Δικεφάλου αποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό γρανάζι της… κιτρινόμαυρης μηχανής και όχι απλά για έναν ρολίστα που συμπληρώνει την 12άδα. Η αποχώρηση ρου Σαντ Ρος είναι δεδομένο πως θα του δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να να αποδείξει την αξία του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ