19.6 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο Χάρις με τέσσερις πρωτιές παίρνει πάνω του την ΑΕΚ

Ο Μάνι Χάρις μέρα με τη μέρα εξελίσσεται στον παίκτη που αναζητούσε η ΑΕΚ. Εξελίσσεται στον ηγέτη της. Αυτά τα χαρακτηριστικά αναδεικνύει ολοένα και περισσότερο, αυτά επέδειξε και χθες στη Μαδρίτη. Ο Αμερικανός μάλιστα κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP της ΑΕΚ –βάσει του συστήματος αξιολόγησης- για 4η φορά στις οχτώ αγωνιστικές του Basketball Champions League.

 

Έχοντας αγωνιστεί σε έξι από τα οχτώ παιχνίδια της διοργάνωσης, ο Χάρις είναι σε μέσους όρους και μεταξύ των παικτών της «Ένωσης»…

 

*1ος σκόρερ με 19 πόντους έναντι 15,1 του Σάκοτα

 

*1ος ριμπάουντερ με 7,2 ριμπάουντ έναντι 5,3 του Δημήτρη Μαυροειδή

 

*1ος στα κλεψίματα με 1,8 έναντι 1,6 του Γιαννούλη Λαρεντζάκη

 

*Και 1ος στην αξιολόγηση με 21 βαθμούς έναντι 14,8 του Ντούσαν Σάκοτα.

 

Ο Χάρις είχε τον κορυφαίο αριθμό αξιολόγησης με 23 βαθμούς κάτι που είχε γίνει ακόμη στα ματς με την Μπάνβιτ (19), τη Ρόσα Ράντομ (29 που είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση της ΑΕΚ) και την Ολίμπια Λουμπλιάνα (28).

 

 

Σε ομαδικό επίπεδο ο χθεσινός αγώνας είχε κάποια αξιοσημείωτα στατιστικά «ευρήματα»…

 

*Σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων και ανάλογης έντασης, η ΑΕΚ έκανε μόνο 10 λάθη, τρία λιγότερα από την αντίπαλο της. Το σημαντικότερο είναι ότι επέτρεψε στους Ισπανούς να σημειώσει μόλις έξι πόντους από τα δικά της λάθη, επίδοση που είναι η καλύτερη της στη φετινή διοργάνωση. Είχε παθητικό εννιά πόντων στο πρώτο της διπλό επί της Βενέτσια.

 

*Σαρωτική ήταν η κυριαρχία της ΑΕΚ μέσα τη ρακέτα με το επιμέρους σκορ να το αποδεικνύει (42-24). Με τους 42 πόντους που πήρε μέσα από το «ζωγραφιστό», ισοφάρισε μάλιστα την κορυφαία επίδοση της στο φετινό BCL αφού την ίδια είχε και κόντρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνα.

 

*Ήταν ένα παιχνίδι με ελάχιστο σκορ από αιφνιδιασμούς. Έτσι η ΑΕΚ σημείωσε τη χειρότερη επίδοση της με έξι πόντους, δύο λιγότερους από το παιχνίδι με τη Βενέτσια αλλά από την άλλη πλευρά κρατώντας την Εστουδιάντες στους έξι, σημείωσε θετικό αμυντικό ρεκόρ καθώς είχε δεχτεί 10 από τους «φοιτητές» στο ματς του ΟΑΚΑ.

 

*Η ΑΕΚ έμεινε στους 34 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά σημείωσε 51 στο δεύτερο. Με τους 30 πόντους της τέταρτης περιόδου μάλιστα «άγγιξε» την κορυφαία φετινή επίδοση της, αφού είχε 31 στην τέταρτη επίδοσης περίοδο του αγώνα με τη Στρασμπούρ.

 

*Ο Δικέφαλος σημείωσε την καλύτερη, εκτός έδρας, αμυντική επίδοση του με το παθητικό των 78 πόντων καθώς είχε δεχτεί από 80 στα ματς με Στρασμπούρ και Μπαϊρόιτ.

 

*Το κατάφερε μάλιστα κάνοντας τα λιγότερα φάουλ της στις οχτώ αγωνιστικές, μόλις 16. Δύο λιγότερα από τον αγώνα με τη Ρόσα Ράντομ.

 

*Κρατώντας τους Ισπανούς στους 15 πόντους στην τρίτη περίοδο, η «Ένωση» σημείωσε την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση της. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 16 πόντων που δέχτηκε επίσης στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με την Μπαϊρόιτ.

 

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ