23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Χάρις και οι άλλοι (vid)

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τζάμπολ του φάιναλ φορ του Basketball Champions League, η ιστοσελίδα της διοργάνωσης εστιάζει στους βασικούς πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους παίκτες. Και επιλέγει έναν από καθεμιά εκ των τεσσάρων φιναλίστ, που εκτιμά, με βάση και τα ως τώρα πεπραγμένα τους, ότι θα τραβήξουν πάνω τους τη μεγαλύτερη προσοχή. Από την ΑΕΚ η επιλογή είναι μάλλον προφανής. Ποιος άλλος από τον...

ΜΑΝΙ ΧΑΡΙΣ

Είναι ο πρώτος σκόρερ των πλέι οφ με 84 πόντους, αυξάνοντας τον δικό του μέσο όρο σκοραρίσματος από 16,3π. σε 21π. Στον επαναληπτικό με τη Νίμπουρκ, μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ σκοραρίσματος για έναν αγώνα του BCL με 36 πόντους. Είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του BCL με βάση τον ειδικό δείκτη αξιολόγησης (Player Efficiency Rate, PER) συγκεντρώνοντας 44,65 βαθμούς, ενώ και τα ποσοστά ευστοχίας του είναι εξαιρετικά: 51% εντός παιδιάς, 40% στα τρίποντα και 87% στις βολές.

ΤΖΕΡΑΛΝΤ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ (Μονακό)

Είναι πίσω από τον Μάνι Χάρις ο δεύτερος σκόρερ των πλέι οφ με 75 πόντους, αυξάνοντας επίσης το μέσο όρο του στο σκοράρισμα από 14π. σε 18,8π. Στον επαναληπτικό με την Μπάνβιτ σημείωσε ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος στο BCL με 30 πόντους. Είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της Μονακό στα τρίποντα σουτάροντας με ποσοστό 55% στα πλέι οφ, ενώ είναι και πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του με 18 στα πλέι οφ.

ΕΛΤΖΙΝ ΚΟΥΚ (Λούντβιγκσμπουργκ)

Είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της Λούντβιγκσμπουργκ στα πλέι οφ με 27 και ο καλύτερος πασέρ φόργουορντ στο BCL, καθώς έχει μοιράσει 10 ασίστ στα πλέι οφ. Σκοράρει 14 πόντους ανά αγώνα στα πλέι οφ, σχεδόν 4 περισσότερους απ' όσους σκόραρε στην κανονική περίοδο (10,6π.), ενώ κόβει κι ένα σουτ σε κάθε αγώνα.

ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΛΙΜΑ (Μούρθια)

Επέστρεψε στη Μούρθια τον Φεβρουάριο και από τότε είναι ο πρώτος της ριμπάουντερ (29), σκόρερ μέσα στη ρακέτα (12), τάπες (5) και καρφώματα (3). Έχει μαζέψει 29 ριμπάουντ στα πλέι οφ, ενώ μαζεύει 2,5 επιθετικά ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ