32.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ο Φώτσης 3ος σε αγώνες στην ιστορία του ΠΑΟ (infographic)

Η ιστορία της άρνησης του να επιστρέψει με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη έκανε και γι’ αυτόν δύσκολη την κατάσταση. Η ιστορία όμως δεν διαγράφεται και ο Αντώνης Φώτσης έχει γράψει αρκετά κεφάλαια της για τον Παναθηναϊκό.

 

Χθες έμεινε στο παρκέ μόλις για πέντε λεπτά στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ που όμως αρκούσαν για να τον καταστήσουν 3ο σε συμμετοχές Πρωταθλήματος στην πράσινη ιστορία στην Basket League (από το 1992). Αυτό ήταν το 346ο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό στην κατηγορία και έτσι ξεπέρασε κατά ένα τον Κώστα Τσαρτσαρή. Για τη δεύτερη θέση όμως θα χρειαστεί δύο ακόμη σεζόν, ώστε να αφήσει πίσω του και τον Δημήτρη Διαμαντίδη όπως δείχνει και το σχετικό infographic του basketa.gr.

 

 

Διπλή «αναρρίχηση» στις λίστες των ξένων

 

Πέραν όλων των άλλων, των δύο ρεκόρ καριέρας του Καλάθη δηλαδή και της 2ης χειρότερης επίδοσης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στα τρίποντα, υπήρξαν και δύο μικρότερης σημασίας επιτεύγματα και αφορούν στις ιστορικές λίστες των ξένων της ομάδας.

 

Ο Τζέιμς Φελντέιν με τους οχτώ πόντους που είχε χθες, έφτασε τους 669 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 16ος ξένος σκόρερ των «πράσινων» ξεπερνώντας κατά έναν τον Στέφαν Λάσμε (668).

 

Ο Τζέιμς Γκιστ από την πλευρά του κάνοντας δύο κλεψίματα, έφτασε τα 105 και ανέβηκε στην 6η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του τριφυλλιού, προσπερνώντας τον Ντίνο Ράτζα (103).

 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ