26.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Φερνάντεθ, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα (pics)

Μεγάλος θα είναι ο ανταγωνισμός στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί στην Κίνα το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Ρούντι Φερνάντεθ.

Η Εθνική Ισπανίας έχει θέσει ψηλά τον πήχη, θέλοντας να ανέβει στο βάθρο των νικητών, ο δρόμος της μέχρι εκεί όμως δεν θα είναι εύκολος. Πολλές καλές ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, όπως επεσήμανε ο Ισπανός διεθνής, στο περιθώριο της παρουσίασης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στο Βασιλικό Θέατρο: «Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, παρότι οι ΗΠΑ έχουν πολλές απουσίες είναι από τις πιο ισχυρές. Μετά είναι η Σερβία, η Ιταλία, η Ελλάδα, ο Καναδάς. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές ομάδες με πολλούς καλούς παίκτες».

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο από το Ευρωμπάσκετ 2017. Εξηγώντας την απόφασή του, να απουσιάσει από τους τελευταίους αγώνες της Εθνικής, συμπλήρωσε: «Θεώρησα πως έπρεπε να ανακάμψω και να ξεκουραστώ και τώρα είμαι πίσω, σε μια μεγάλη οικογένεια. Μου είχε λείψει η ατμόσφαιρα που έζησα στην Εθνική. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έχουμε πολύ καλό κλίμα».

Στα 34 του, ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης μετράει ήδη 211 συμμετοχής με την Εθνική Ισπανίας, έχοντας κατακτήσει δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ, ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 στην Ιαπωνία. «Υπάρχουν πολλοί ηγέτες εδώ, βετεράνοι παίκτες, παίκτες με εμπειρία που μπορούν να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο. Όλοι έχουμε μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της Εθνικής», σχολίασε αναφορικά με το ρόλο του στους «φούριας ρόχας», όντας πλέον αρχηγός.

Θυμίζουμε πως οι Ίβηρες έχουν κληρωθεί στο Γ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Κουανγκτσόου, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθούν αντιμέτωποι με το Ιράν, το Πουέρτο Ρίκο και την Τυνησία, ενώ στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με το Δ’ Όμιλο (Αγκόλα, Φιλιππίνες, Ιταλία και Σερβία). Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, που φιλοξένησαν οι ίδιοι το 2014, ήταν πέμπτοι, ενώ το 2010 στην Τουρκία είχαν μείνει στην έκτη θέση. Η προετοιμασία τους ξεκίνησε, ήδη, στη Μαδρίτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ